Demo-nei til islamhatere

De islamfiendtlige får ikke lov å demonstrere i Stavanger i pinsen. Her fra en demonstrasjon i Sverige. FOTO: David Lagerlöf, Expo

Etter det Vepsen erfarer har politiet sagt nei til NDL og SIANs ønske om å demonstrere i Stavanger den 26. mai. Begrunnelsen skal være at politiet i pinseferien ikke har kapasitet til å garantere for sikkerheten.

Det er i forbindelse med at stortinget den 21. mai endrer grunnloven slik at man myker opp statskirkeordningen at flere islamfiendtlige grupperinger har ønsket å demonstrere uken etter. Grupperingene mener at man grunnlovsfester å sidestille islam med kristendommen. Ikke bare de to islamfiendtlige gruppene Norwegian Defence League og Stopp Islamiseringen av Norge har varslet demonstrasjoner, også kristenfundamentalister  har oppfordret til protester og sammenlignet grunnlovsendringene med niende april 1940. Også fra utlandet har enkelte høyreekstremister varslet sitt nærvær, og den svenske ekstremisten Isak Nygren Twitret i går at han skulle tale på vegne av Swedish Defence League under demonstrasjonen.

Det har også blitt varslet motdemonstrasjoner lokalt, og flere organisasjoner i Oslo har meldt at de vil sette opp buss for å demonstrere mot høyreekstremistene.

Så langt ser det altså ut til at all mobilisering har vært forgjeves, og at det hele blir avlyst.

Siste: I en pressemelding tirsdag kveld sier NDL at arrangementet flyttes til St. hansaften. I pressemeldingen heter det også at «politiet nekter oss tillatelse for den 26 Mai, og begrunner dette med at de ikke har kapasitet iom. at de har blitt tatt på senga av den massive oppslutningen til motdemoen, der over 3000 voldsforherligende muslimer og autonome var ventet. Politiet, selv om de har hatt måneder på å forberede seg, har tydeligvis ikke tatt oppgaven særlig alvorlig og har hele tiden vært positiv til NDL’s demo som handler om demokrati og ytringsfrihet, men nå trekker de altså tillatelsene for både vår demo og de voldelige ‘anti-rasistenes’ motdemo