Konspirasjonsseminar tirsdag 24. februar

aluhattVepsen inviterer til heldagskonferanse på HL-senteret på Bygdøy om konspirasjonsforestillinger i norske hatmiljøer.

Hatet mot Arbeiderpartiet og forestillinger om jødiske sammensvergelser går som to røde tråder gjennom det ideuniverset som norske høyreekstremister har bekjent seg til de siste hundre årene. Mange konspirasjonsteorier oppstår i ett miljø for så å bli adoptert av et annet. Ideen om å styrte et fly inn i Pentagon var for eksempel ikke noe Al Qaida fant på selv, den ble lansert av amerikanske nazister, men var det tilfeldig at 11. september var fødselsdagen til mannen som lanserte ideen?

I Pakistan blir helsearbeidere drept av Taliban fordi de vaksinerer barn, mens i den vestlige verden er sykdommer som var i ferd med å forsvinne på fremmarsj igjen på grunn av motstand mot vaksiner.

Nær sagt alle terrorhandlinger som utføres i verden utføres av mennesker som tror på konspirasjonsteorier, men kan man si at konspirasjonstenkning fører til vold?

Dette og mye, mye mer får du vite mer om når foreningen Vepsen arrangerer konspirasjonsseminar den 24. februar. En rekke forskere og journalister setter hverandre stevne i folkeopplysningens tjeneste på denne åpne konferansen som henvender seg spesielt til beslutningstakere, journalister og mennesker i skoleverket.

Deltakeravgiften på konferansen er kr. 200 pr person.

Forhåndspåmelding innen fredag 20. februar til Foreningen Vepsen på konferanse@vepsen.org
Deltakeravgift innbetales ved påmelding til konto nr. 1503.25.87280. Merk betalingen «Konferanse fornavn.etternavn»

Vepsen forbeholder seg retten til å avvise personer som kan utgjøre en utfordring i forhold til orden eller sikkerhet ved arrangementet uten videre begrunnelse.

Seminaret arrangeres med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Last ned program for seminaret