PEGIDA avlyser

Mona Solvang, her fotografert under et SIAN-arrangement.

Mona Solvang, her fotografert under et SIAN-arrangement.

SIANs Mona Solvang har avlyst mandagens PEGIDA-marsj. Grunnen er at PEGIDA søkte for sent til å få plassen og at noen andre allerede hadde fått den tildelt.

Det har tidligere vært snakk om å flytte marsjene til et mindre øde sted, men Solvang, som har fått mer ansvar for gjennomføringen valgte altså å tillyse den nye demonstrasjonen på Fridtjof Nansens plass, bak Oslos rådhus. I følge arrangøren skulle dette for øvrig befinne seg bak Oslo Domkirke, selv om denne altså befinner seg et helt annet sted i byen.

Solvang har ikke tillyst noe arrangement noe annet sted. Det betyr at PEGIDA må vente en uke før de kan marsjere igjen.

Oppmøtet på PEGIDAS marsjer har vært stadig minkende, og det har lenge vært mye som tyder på at SIAN er i ferd med å ta over hele prosjektet i Oslo. Talsmann Max Hermansen har tidligere annonsert at han har meldt seg inn i SIAN og nå er altså styremedlem Mona Solvang involvert i gjennomføringen av PEGIDAS marsjer.