… NDL som har vært på harrytur

NDLs Erik Glømmi og noen sjenerte venner, presterte å holde det norske flagget opp ned. FOTO: David Lagerlöf, Expo.se

Mens deres svenske søsterorganisasjon ble nektet å delta fordi den var for ”zionistisk”, deltok en liten skare fra Norwegian Defence League i lørdagens demonstrasjon mot moské i Gøteborg. De bolde forsvarere av norskheten gjorde seg bemerket med å holde det norske flagget opp ned.

Det var en forsamling på rundt 120 personer, noen av dem maskerte, som samlet seg på initiativ fra Försvarskåren Sveriges Självförsvar og Nationaldemokraterna. Björn Cederström fra Försvarskåren hevdet at Sverige trues av borgerkrig, mens Nationaldemokraternas Marc Abramsson hevdet at Sverige er kolonisert av arabere og muslimer.

Politiet pågrep et 30-talls motdemonstranter, men uten at det kom til sammenstøt mellom de to grupperingene.