Bang, bang, there goes a muzzie!

Lena Andreassen syntes Breivik var for ekstrem.

Den tidligere lederen i Norwegian Defence League, Lena Andreassen, hevder å ha kastet ut Anders Behring Breivik fra organisasjonen fordi han var for ekstrem, men i kretsene rundt Norwegian Defence League og deres britiske moderorganisasjon, English Defence League, florerer volds- og våpenromantikken. Lena Andreassen er intet unntak.

Stridighetene rundt hvem som skal ha eierskapet til den norske organisasjonen har ført til at Vepsen har fått tilgang til materiale fra Lena Andreassens Facebookside og bildene og kommentarene til dem tegner et dystert bilde av et miljø hvor voldsromantikken florerer og menneskeverdet rakkes ned på.

Iført sorte solbriller poserer Andreassen med et håndvåpen, mens andre bilder hun har lagt ut viser flere forskjellige våpen. Under bildet av en Smith & Wesson-revolver skriver en av Andreassens venner i England: ”Bang bang, there goes a muzzie”. Under samme bilde kommenterer Demokratenes og SIANs Kaspar Birkeland at han foretrekker automatpistoler fordi han blir sår i håndleddene av revolvere.

Under bildet av en annen revolver skriver en at ”Every one should own one ! Unless Youran U.A.F tit. ns.” Lena Andreassen svarer: ”Me too :-)”  Lenger ned I kommentarfeltet skriver same person igjen: ”VERY GOOD FOR VERMIN CONTROL LIKE MUSLIMS ! UAF ! AND OTHERS OF THE LIKE”. (U.A.F. er en forkortelse for den engelske organisasjonen Unite Against Fascism.)

Vi i Vepsen understreker at vi har intet grunnlag for å hevde at Lena Andreassen ikke kastet Breivik ut av Norwegian Defence League. Vi påpeker imidlertid at bildene og kommentarene er fra januar i februar i år, før Andreassen ble kastet som leder i NDL etter fiaskodemonstrasjonen den niende april.