Krekar og venner marsjerte

Mulla Krekar samlet i overkant av hundre tilhengere.

Mulla Krekar og i overkant av hundre trofaste tilhengere marsjerte fredag ettermiddag fra jernbanetorget til Stortinget i protest mot koranbrenninger som har vært foretatt i Afghanistan og Kurdistan.

En forventningsfull liten skare var forsamlet på Jernbanetorget fredag ettermiddag. Deltakerne bar blant annet bilder av brennende koraner, noe som fikk en del forbipasserende muslimer til å reagere. Da Mulla Krekar dukket opp ble han mottatt som den reneste profet av tilhengere som ropte at gud er stor.

NDL hadde et lite imponerende oppmøte.

Norwegian Defence League hadde denne gang redusert ambisjonsnivået, og bare åtte personer møtte opp til sammen. Uten at de tilsynelatende registrerte ironien, møttes Ronny Alte og hans få følgesvenner på puben Sidesporet på Oslo S. To falt imidlertid fra underveis, og da NDL møtte opp ved Stortinget, var det en lite imponerende flokk som stod og betraktet mullaen og hans lille skare av følgesvenner.

Under demonstrasjonen uttalte Krekar at Europa ikke kan fortsette å fornærme muslimene lenger og at guds tjenere ikke kan fortsette å finne seg i dette. Krekar fortsatte med å rose drapsmannen til den nederlandske filmregisøren Theo van Gogh, og kalte drapsmannen en kjempende bror. Krekar fortsatte med å forlange at Stortinget lager en lov som skal beskytte muslimer mot hets. Krekar hevdet også at jøder står bak fornærmelsene mot muslimer.