Marsjerte med Krekar – Tatt med AK-47

Den arresterte mannen poserte på et bilde med Kalasjnikov og skuddsikker vest.

Oslopolitiet slo torsdag kveld til mot en palestiner etter mistanke om at mannen var i besittelse av et automatvåpen av typen Kalasjnikov( AK-47).

I følge Vepsens kilder ble politiet oppmerksomme på forholdet etter at mannen hadde lagt ut et bilde av seg selv på en lukket facebookprofil, der han poserte med våpenet og en skuddsikker vest. Mannen skal senere ha fjernet bildet og åpnet sin profil, men Vepsen har fått tilgang til en bufret versjon av bildet.

Mannen som etter det vi erfarer tidligere skal ha holdt seg mest i kriminelle miljøer, har den siste tiden vært observert rundt ytterliggående jihadistiske miljøer. Tidligere denne måneden deltok han i en demonstrasjon i regi av miljøet rundt Mulla Krekar. Under denne demonstrasjonen uttalte Krekar støtte til mannen som drepte den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh.

I kjølvannet av drapene i Frankrike utløste funnet av bildene så stor bekymring at politiet umiddelbart satte inn ressurser på å finne ut hvor mannen befant seg. Ved pågripelsen var han fortsatt i besittelse av automatvåpenet.