… norgespatrioten Hans Rotmo,

Detalj fra coveret til Rotmos siste CD

som kommer med stadig nye og banebrytende analyser av samfunnet.

”Det er den demografiske utviklinga som er det største problemet i Europa, Amerika og Japan. Fødselskrafta, det er ordet jeg bruker (…) Det er for lite fødselskraft i vestlige kvinner!”

Dette sitatet er ikke hentet fra et visst manifest, men fra innvandringsmotstander og musiker Hans Rotmo som kritiserer norske kvinners manglende fødselskraft som på sikt vil føre til at vi lider samme skjebne som de amerikanske indianerne.

Hans Rotmo har de siste ukene vakt oppsikt med sin ”Innvandrersang” og en rekke sterkt innvandringskritiske uttalelser. Dette er imidlertid småtterier mot et intervju i gatemagasinet Sorgenfri fra 2008 som Vepsen har vært så heldige å komme over.

Det gjelder altså å få skikk på kvinnene våre før det er for sent, mener Rotmo her. Og heldigvis vet han råd. ”Fødselskrafta må opp ja. Men hvorfor er det sånn at kvinner ikke får så mange barn lenger da? Og heller vil ut i jobb og sånn? Vel, for det første er det jo sånn at dem faktisk vil det. Og dette er mulig, på grunn av prevensjon, p-pillen først og fremst. Så hvis du tok vekk p-pillen så ville det snu seg. Men kanskje må du gjøre enda en drastisk ting, nemlig å ta jenter ut av skolen!”

Dessverre er det umulig å redde nasjonen fra modernitetetens farer innenfor rammene av demokratiet – det er ”ubrukelig til å rette opp”, som han sier. Heldigvis vet den gamle ML-eren råd. Konklusjonen hans er at  ”det må gjøres noe med demokratiet, kapitalismen og teknologien hvis vi skal løse de store problemene samfunnet står overfor i framtida!”

At løsningen er å snu samfunnet tilbake til førmoderne tid, og at problemet ligger i kvinnefrigjøringen og demokratiet er noe både Ayatollah Khomeini og Det muslimske brorskapet lenge har vært klar over. Vi ønsker Rotmo velkommen etter. Da gjenstår det bare å få med seg kvinnene.