Ekstremister med ”Utøya-støttegruppe”

Tidligere NDL-leder Ronny Alte er en av dem som står bak «støttegruppen».

Facebookgruppen ”Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya” forsøker for øyeblikket å rekruttere blant pårørende, men er opprettet av radikale islamhatere med tilholdssted på ytre høyre.

Av John Færseth

Vepsen ble i går kveld gjort oppmerksomme på eksistensen av den nyopprettede gruppen ”Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya”. Gruppen hevder å være en støttegruppe for de etterlatte som i går stod frem med ønsker å  frede Utøya og gjøre den til et fredsmuseum, og skriver på siden sin at  ”AUF ønsker pr dags dato å rive flere av bygningene på Utøya til mange pårørendes store fortvilelse.”

Mye tyder på at personene bak gruppen hverken er motivert av AUF eller de etterlattes beste, men at det snarere handler om et ønske om å skade AUF og Arbeiderpartiet.

Grunnlegger av gruppen er Ronny Alte, tidligere leder for Norwegian Defence League (NDL) og sentral i det antiislamske miljøet. Alte står som administrator sammen med en kvinnelig nettdebattant som lenge har gjort seg bemerket som en sterk kritiker av islam og muslimer med et tilsvarende hat mot Arbeiderpartiet. Blant gruppens medlemmer finner vi flere fra Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), Norwegian Defence League og et fremtredende medlem av minipartiet Norgespartiet som i stor grad tar utgangspunkt i konspirasjonsteorier der Arbeiderpartiet blir fremstilt som landsforrædere. Flere av medlemmene tilhører også et miljø av barnevernshatere, som oppfatter barnevernet som en del av den arbeiderpartistyrte konspirasjonen.

I et annet nettforum skriver den ene av gruppens tre administratorer blant annet: «AUF kan finne et annet sted å spre propagandan sin! Meld dere inn i denne nye gruppen folkens»

Vi understreker at Ingen av de to mødrene som i går stod frem på TV2s nyheter så vidt Vepsen kjenner til det er involvert i gruppen.

Alt i alt gjør dette at gruppen i stor grad fremstår som et utslag av et ønske om å fiske i rørt vann. På Vepsens facebookgruppe har diskusjonen gått høyt etter at gruppens eksistens ble kjent i går kveld, og mange advarer mot å ha noen befatning med den.