SIAN samlet 30 i Oslo

Ikke alle hørte hva Ronny Alte si i sin tale under demonstrasjonen, men hans nye solbriller, prydet med det norske flagget gjorde utvilsomt inntrykk på mange.

SIANS arrangement i Oslo i dag samlet rundt 30 personer. Politiet pågrep en håndfull motdemonstranter, mens en ung mann blottet rumpa til SIAN.

Den mest påfallende endringen fra tidligere arrangementer i regi av SIAN var fraværet av Arne Tumyrs bruskasse. Organisasjonen hadde denne gang medbragt en hjemmelaget talerstol som var snekret av et bord. Et nytt høyttaleranlegg var også på plass, noe som gjorde at avspillingen av et assortert utvalg sanger var hørbart. Mikrofonen var imidlertid så dårlig at det kun var de nærmeste som kunne høre talerne. Det ble ikke bedre hørbarhet av at en gruppe motdemonstranter fra Blitz og SOS Rasisme slo på trommer på den andre siden av gaten. En av motdemonstrantene ble lagt i bakken av politiet da han beveget seg vekk fra den tilviste plassen, og da andre reagerte på pågripelsen ved å løpe mot politiet ble de også pågrepet.

En ung punker i særdeles lårkort kilt klarte for øvrig å komme ganske nær SIANs arrangement, før han løftet på kilten og viste de fremmøtte enden. Han løp deretter fra stedet og sluttet seg til de øvrige motdemonstrantene.

For første gang delte SIANs folk ut løpesedler til de forbipasserende, selv om de ikke våget seg langt vekk fra talerstolen. En av de store overraskelsene her var at en av løpeseddelutdelerne viste seg å være en tidligere svært sentral aktivist i nazimiljøet på nittitallet.