… Journalist Ivar Fjeld,

som er så bekymret over islamiseringen av Utøya, ja du leste riktig, at han har skrevet en hel bok om det. I følge Fjeld har Utøya vært en slags støttebase for terrorister.

Ikke alle som spiser svin er terrorister, eller var det terrorister spiser ikke svin, eller de som ikke spiser svin er terrorister eller svin er terrorister eller noe sånn...

Ikke alle som spiser svin er terrorister, eller var det terrorister spiser ikke svin, eller de som ikke spiser svin er terrorister eller svin er terrorister eller noe sånn…

Ett av Fjelds bevis for dette er at AUF ved gjentatte anledninger har leid ut Utøya til Rød Ungdom som har hatt sommerleire der. Rød ungdom igjen skal ha samlet inn penger til den sterkt venstreorienterte palestinske gruppen PFLP (Peoples Front For the Liberation of Palestine).

Ett av Fjelds sterkeste bevis er et bilde av en mann som sies å være palestinsk som står og skjærer opp pølse som inneholder svinekjøtt. I følge Fjeld skal dette bevise at mannen ikke er muslim, men terrorist!

Nå vil Vepsen for det første fremholde at det helt klart finnes terrorister her i verden som avstår mer enn gjennomsnittlig iherdig fra svinespising. Det har til og med lyktes oss å fastslå at inntil flere av de vi kjenner spiser svin, uten at de hittil har tydd til blodsutgydelser.

Vi vil dog påpeke at PFLP startet som en kommunistisk organisasjon, basert på ikke-religiøse prinsipper og ledet av den opprinnelig kristne George Habash. Dette vil muligvis komme som et sjokk på den kristenfundamentalistiske Fjeld, men all sannsynlighet taler for at en svinespisende palestiner er kristen. Vi vil dog berolige våre lesere: Ikke alle svinespisende kristne, palestinere eller ei, deler Fjelds forskrudde syn på verden.