Ny splid i NDL

Er det noen antirasister her? Fra NDLs demonstrasjon i desember 2012.

Er det noen antirasister her? Fra NDLs demonstrasjon i desember 2012.

Norwegian Defence League fortsetter med indre strid og splittelse, og et nytt medlem har hoppet av fra ledelsen.

Etter det Vepsen kjenner til var det allerede før jul intern kiv og misnøye i NDL. Bakgrunnen skal ha vært at organisasjonens leder, Rune Hauge, også kalt Leo Bårdsen, leder organisasjonen fra Danmark. Flere klaget over at Hauge etter deres oppfatning bare dukket opp på synlige arrangementer, og ellers overlot det daglige arbeidet til andre.

I forkant av demonstrasjonen i Oslo i desember var det folk i Stavanger som truet med å ikke dukke opp på demonstrasjonen. Nå har Kjetil Kjønli etter sigende forsvunnet fra ledelsen.

Mens NDL krangler internt sitter Ronny Alte, en av utallige tidligere ledere på utsiden og bidrar etter evne til bråket. Alte mer enn antyder at alt bråket skyldes at organisasjonen fortsatt er infiltrert av antirasister.

Under under Håvar Krane og Lena Andreassens kortvarige ledelse viste det seg at NDLs ledelse var infiltrert av personer med tilknytning til SOS-Rasisme og den ytterliggående venstregruppen Tjen Folket. Etter det Vepsen kjenner til skal de fleste av disse har forsvunnet ut sammen med Andreassen. Alte presiserer forøvrig i en mail til Vepsen at han ikke mener at NDL er infiltrert, men at han bare sier at det vil vise seg om de er infiltrert.

På sin nettside skriver Alte: «Så om ndl har personer fra ytterste venstre fløy i ledelsen eller ikke får tiden vise, men også personer fra store norske aviser har kontaktet meg med samme teori og etter hva jeg vet jobber media fremdeles med å avsløre innfiltrere innad i anti islam grupper. Etter hva ryktene tilsier skal det komme en ny dokumentar på NRK som omhandler nettopp dette.»

NDL på sin side benekter at de er utsatt for infiltratører og går til motangrep på Alte. På sin nettside skriver de: «Derimot ber vi folk huske hvem som spredde ryktet på vegger i alskens grupper i går kveld. En viss blogger lot ikke anledningen gå fra seg, og vi ber folk avvente enten bevis på at vi er infiltrert, eller beviset i seg selv på at slikt ubegrunnet ryktemakeri er egnet til å skape splittelse innad. Folk bør huske dette for det det er: Grunnløse spekulasjoner fra folk med en annen agenda enn motstand mot sharialoven.»

Det er tydelig at uvennskapet mellom ledelsen i NDL og Alte er hett og inderlig. På oppslaget på nettsiden sin avslutter NDL: «Men altså: Husk hvem som i delirisk hastverk spredde dette ryktet i går kveld, og still spørsmål ved denne personens agenda.»

NDL kommenterer imidlertid ikke at Kjønli skal ha trukket seg fra organisasjonens styre.

Etter det Vepsen kjenner til har flere personer blitt skviset ut fra NDL. I en debattråd hos Altes Norsk Frihetsprti som Alte senere slettet, klager Christine Svardal over at hun ble slettet som avdelings admin av det hun beskriver som en «meket merkelig grunn.» En annen innsender klager over at hun, hennes mor og hennes bestefar ble nektet å være med i NDL. Vedkommende hevder at NDL minner om en liten gjeng på kanskje bare ti personer, hvor alle er sammensveiset, og de øvrige 1600 på facebooksiden «bare er medlemmer uten betydning».

Til tross for at NDL og SIOE demonstrerte sammen foran Oslo Kretsfengsel i desember skriver Merthe Hodne i SIOE Norge: «Merkelig. Trodde alle som kjempet mot Islam var velkommen i NDL… Hater krangling jeg, men har klart meg uten så langt… Er jo mest aktiv på SIOE da. Alle som ønsker er velkomne der.»

En ny innsender skriver: «Det er synd at de utelukker sine egne, kan umulig komme noen vei da«, og får til svar fra enda en innsender: «STÅ SAMMEN«. Vedkommende svarer: «Ja stå sammen, men de vil ikke det

Krangelen i det islamfiendtlige miljøet fortsetter og Vepsen kommer tilbake med mer når nye ting dukker opp.

(Artikkelen ble oppdatert 04.01.2013 klokken 18:05)