Utlever Cheblal

Omar Cheblal bør utleveres til Algerie.

Omar Cheblal bør utleveres til Algerie.

Terroren har rammet igjen, denne gang i Algerie, og mens vi fortsatt venter på de endelige oppgavene over hvor mange og hvem som er drept, sitter det mennesker her i Norge og fryder seg over blodbadet.

Både Ubaydullah Hussein og Noredine Fellah i «Profetens Ummah» klarer å vise verden at de mangler empati, og klarer ikke å lire av seg en eneste medfølende frase overfor familiene til de drepte. En tidligere fotballdommer og en ungdomsarbeider i en av Oslos bydeler gir kynismen og menneskeforakten ansikter.

I mellomtiden sprader en av talsmennene for «Profetens Ummah», Omar Cheblal, rundt som en fri mann i Oslos gater, arrangerer demonstrasjoner og holder pressekonferanser. Han har tidligere sonet en lengre dom i Marokko for våpensmugling til jihadistene GIA i hjemlandet Agerie, den samme gruppen som den ansvarlige bak terroraksjonen, Mokhtar Belmokhtar, var medlem av. Algerie har etterlyst Cheblal internasjonalt for hans befatning med våpensmugling.

Cheblal har verken asyl eller oppholdstillatelse i Norge, men blir allikevel ikke utlevert fordi man ikke har garantier for at han ikke vil bli torturert i algeriske fengsler. Mens han har vært i Norge har Cheblal for øvrig også blitt dømt i en mindre narkotikasak.

I den nåværende situasjonen vil vi anta at det burde være en smal sak for norske myndigheter å få til en forpliktende avtale om at Cheblal ikke vil bli torturert i hjemlandet, slik at Norge kan etterkomme en utleveringsbegjæring fra Algerie.

Det vil være fullstendig uakseptabelt at en mann som er etterlyst for våpensmugling til de samme kreftene som nå har myrdet et stort antall mennesker, deriblant også nordmenn, skal gå rundt i Norge som en fri mann.