Ville bombe Stortinget – drar til Sverige

28-åringen, helt til venstre, under NDLs demonstrasjon i desember.

28-åringen, helt til venstre, under NDLs demonstrasjon i desember.

I vinter ville han sprenge Stortinget. Nå drar den norske ekstremisten til Sverige for å bekjempe innvandrere.

I vinter satt mannen på bussen til Oslo, iført skuddsikker vest og fablet om å sprenge stortinget i luften. Telefonsamtalen utløste en voldsom politiinsats og økt bevoktning av Stortinget før den fyllesyke mannen som hevdet å ikke forstå oppstyret ble innbragt.

Nå slår han til igjen og erklærer at han vil reise til Sverige for å støtte andre høyreekstremister og politiet i kampen mot det han beskriver som innvandrergjenger.

«Jeg har nå skrevet, og skrevet og skrevet og skrevet. Jeg har blitt motsagt og motsagt  og motsagt, til tross for at hva jeg har skrevet har vist seg å være / bli nøyaktig det jeg har skrevet. Og atpåtil etter det presterer folk å motsi det jeg skriver», heter det på mannens hjemmeside.

På hjemmesiden poserer han i en militærlignende uniform, utstyrt med kne- og leggbeskytter og en gassmaske. I hånden har han det norske flagget, og over skuldrene et klesplagg i gilde, svenske farger.

Mannen oppfordrer også andre til å slutte seg til: «Så for de få som tør: Reis dere opp fra godstolen og ta første fly / tog / buss eller kjør bil til Stockholm eller andre herjede steder i Sverige eller resten av Europa og bekjemp denne innvandrerpøbelen tilbake dit den kom fra! Vi har allerede hatt store opptøyer i Norge tidligere, og Oslo østkant er en tikkende bombe. Gi meg beskjed snarest om dere vil følge med meg og støtte motstandsbevegelsen i Sverige! Jeg tar første mulige transportmiddel til Stockholm, og drar rett til kaoset!,» skriver han.

Vepsen ble første gang obs på 28-åingen da han deltok på NDLs demonstrasjon bak Oslo Kretsfengsel i desember i fjor. Den gang filmet han demonstrasjonen og publiserte klipp fra den på internett.

Episoden hvor han snakket om å bombe Stortinget fant sted i midten av februar i år og fikk stor oppmerksomhet i media.

 

Les også:
NDL-aktivist utløste bombealarm