Vend Åkesson ryggen!

Sverigedemokraterna vokste ut av den svenske nazibevegelsen. Bilder av tidlige aktivister viser snauskaller med nazisymboler og uniformering. Siden den gang har partiet pusset opp fasaden, nektet medlemmene å uniformere seg og lært kadrene å knytte slips. Partiet er i dag inne i den svenske riksdagen og ligger an til å få mellom 8 og 11 prosent av stemmene ved høstens riksdagsvalg.

Samtidig med SDs suksess ser vi et parti med en fremmedfiendtlig og splittende politikk, et parti som bekjenner seg til konspirasjonstenkning og hvis visjon er et hvitt Sverige. Nettstedet Inte rasist, men… dokumenterer daglig rasistiske, homofobiske og udemokratiske utspill fra tillitsvalgte i Sverigedemokraterna. Partiets brudd med den nazistiske fortiden virker simpelthen ikke helhjertet.

I Sverige har Tilsammansskapet, den nye antirasistiske og samfunnsbyggende bevegelsen, sørget for at Åkesson under hele EU-valgkampen talte til et hav av rygger overalt hvor han kom. En kampanje uten ord, uten vold hvor man sier at samhold er vårt eneste alternativ og hvor man vender rasismen ryggen.

På fredag kommer SDs partileder, Jimmie Åkesson til Oslo. Han finner plassen foran Stortinget passende til å drive valgkamp blant svenske innvandrere i Norge. For Sverigedemokraterna er hver stemme viktig i kampen for makten. Det er vårt håp at Åkesson også i Oslo skal tale til en mur av rygger.

Fredag 15. august klokken 13.30 oppfordrer Vepsen alle, særlig våre innvandrede svenske venner, til å stille opp på Eidsvolls plass og med verdighet vende ryggen til Åkesson og hans hatprat.