Frykter muslimsk julesabotasje

juletre

Flere islamfiendtlige aktivister tror muslimer brenner juletrær og at julen er i fare.

Flere i miljøet rundt SIAN frykter at julefiendtlige muslimer vil gå langt for å ødelegge den kommende feiringen og blant annet brenne juletrær.

Av Tor Bach

Det er på SIANs facebookside at bekymringene kommer til uttrykk. En debattråd starter med at det linkes til en nyhetssak om at en julegran i Sandefjord har gått opp i flammer.

«Julen er ikke lenger hellig i landet vårt med muslimer her ! Selv om saken ikke er avklart er det jo nok tilfeller på at muslimer hater Julen da det minner dem at GUD ga oss frelseren og sønnen Jesus. Derfor viktig å bringe opp og diskutere slike saker i lyset, i et Norge hvor verdiene våres takket være islam er i forfall», skriver trådstarteren.

Første kommentar til posten lyder:
«Min nabo faktisk demonstrerer med å la det se ut som en fylling,så anmeldelse er det eneste som hjelper.  Denne oppførselen får meg desverre til å mislike de noe så jææææævlig.Regjeringen må våkne,for dette blir ett helvete.De mot oss,og jeg bruker ikke sprettert om jeg blir truet!». Fem godt voksne mennesker trykker liker på denne kommentaren.

Debattråden bringer flere eksempler på skadeverk mot juletrær i Trondheim og Kristiansand. Det er imidlertid ingenting ved noen av disse sakene som tilsier at muslimer sto bak.
« Muslimer like ikke juletre og julelys. De tenner på det de ikke liker....», konkluderer allikevel en av kommentatorene.

En annen skriver: «moske påtent skal der stå i en ideell verden .»

Etter dette går debatten over i andre forhold. En av debattantene forutser Antikrists komme og endetiden:
«Vi ser jo hvor mye elendighet de har i sharia land. Saudi Arabia er jo et fryktelig land, som menneskerettigher er et fremmedord. Og i Pakistan er det hele tiden brutte menneskerettigheter. Alle arabiske land er terror stater. Og nå åpner vestens politikere grensene for disse terroristene til vesten. De vil ha krig også i vesten. For snart skal en mann fremstå som verdens herkser, og han vil skape fred etter mye vold. men det er kun en falsk reddningsmann. En man absoltt ikke skal stoke på. Endetiden er her snart

Deretter oppløser det hele seg i en debatt om hvorvidt Barack Obama er muslim.

Kjetil Simonsen er historiker, doktorgradsstipendiat ved Holocaustsenteret og styremedlem i Vepsen. Han påpeker at selv om tanken på at muslimer går inn for å sabotere julen i seg er latterlige, er det ikke uten videre ufarlig.

– Dette er en form for fiendebildekonstruksjon som potensielt sett er farlig. Muslimer som kollektiv beskyldes for alt som er galt i verden, enten det dreier seg negative erfaringer i hverdagen, rystende politiske hendelser eller den moderne tidens forfall. Dette koples til en apokalyptisk krise- og endetidsretorikk, som påstår at det norske og det internasjonale samfunnet befinner seg på randen av sammenbrudd, og at det derfor må handles – nå eller aldri, forklarer han.

Simonsen sier at denne typen oppkonstruering av fiendebilder har et voldspotensiale i seg.
– I en slik tenkemåte ligger volden latent som løsning fordi man mener at samfunnet befinner seg på kanten av et apokalyptisk sammenbrudd – og at dette sammenbruddet er skapt bevisst av en gruppe ondskapsfulle mennesker. Dermed blir enhver ytterliggående handling tillatt, og det må handles – før det er for sent. I dette tilfellet bekreftes det underliggende voldspotensialet ved at deltakerne i tråden faktisk snakker om å begå voldshandlinger eller om brennende moskeer.