Politimann i PEGIDA-gruppe

Bergh ble medlem av PEGIDas gruppe på tirsdag.

Bergh ble medlem av PEGIDas gruppe på tirsdag.

Politibetjent Stein-Robin Bergh i Kongsvinger er medlem av PEGIDAS gruppe på Facebook. Det er ikke i embeds medfør, sier hans sjef.

Av John Færseth og Tor Bach

Det var på tirsdag, dagen etter PEGIDAS første demonstrasjon i Oslo at Bergh ble medlem i Facebookgruppen til den muslimfiendtlige gruppen. Bergh er ikke lagt til av noen andre.

Politistasjonssjef Bjørn Berntsen blir overrasket over Berghs medlemsskap i PEGIDA-gruppen. Han sier det er ukjent for ham at Bergh er med i gruppen, men er klar på at dette hverken er i embets medfør eller i forbindelse med en sak. På spørsmål om Bergh har tilgang til datasystemer med oversikt over ekstremistmiljøer svarer han at dette er noe han ikke har anledning til å kommentere utover at det er gradert hva slags systemer de ulike ansatte har tilgang til.
– Dette er noe vi skal se videre på, avslutter Berntsen.

Det er ikke første gang Bergh er i klammeri med sine sjefer. Han har tidligere blitt forsøkt avskjediget etter at han skrev flere nedsettende ting om asylsøkere på sin Facebook-vegg og omtalte daværende statsminister Jens Stoltenberg som et krapyl. Bergh hevdet den gang at noen andre med tilgang til hans datamaskin måtte ha skrevet en del av de belastende kommentarene. Den gang klarte Bergh å beholde jobben.