Fører narko- og trusseldømt ekspertvitne

Arne Tumyr talte i det vide og brede om islamiseringens farer.

Arne Tumyr fører ekspertvitne som er dømt for trusler og opiumssmugling.

Arne Tumyr fører narko- og trusseldømt mann som sakkyndig vitne i saken han har anlagt mot imam Akmal Ali fra Muslimsk Union Agder for æreskrenkelser. Tumyr krever 75 000 i erstatning fra Ali.

Bakgrunnen for søksmålet er at Akmal Ali i et radiointervju i april i fjor uttalte at «Tumyrs virksomhet bygger på rasisme, hat, propaganda og mye løgn.»

Tumyr mener at dette innebærer at han er blitt kalt rasist, og dermed er blitt beskyldt for en straffbar handling.

Akmal Ali på sin side beklager at Tumyr oppfatter det dithen at Akmal kaller ham rasist.
– Jeg sier ikke at han er rasist, men at hans virksomhet er basert på rasisme, understreker Ali.

Kriminelt ekspertvitne
Arne Tumyr skal prosedere sin egen sak når retten settes den 12. februar. Som ekspertvitner har han innkalt SIANs leder, Stig Andersen samt en kvinne og en mann av iransk bakgrunn som omtales som tidligere muslimer.

Begge disse har vært aktive i SIAN-sammenheng og har også vært observert i forbindelse med PEGIDAs aktiviteter den siste måneden. Den iranske mannen har en lang og fargerik historie og har dukket opp i forbindelse med en rekke straffesaker. Han er blant annet i 2004 dømt for trusler mot VG i forbindelse med en artikkelserie om aktivitetene til mannens bror, som er fradømt retten til å praktisere som lege. I denne forbindelse truet mannen med å voldta en VG-journalists kone og å skyte journalisten i hodet. I denne sammenheng ble mannen også dømt for smugling av 1000 sigaretter og to gram opium. Han er også tidligere dømt for opiumsmugling da han i Tyskland ble tatt med 247 gram av det narkotiske stoffet.