Hermansen på liste over falske PEGIDA

fakepegidamax

Max Hermansens gruppe er ikke godkjent av tyske PEGIDA.

Tyske PEGIDA opplyser på sin liste over falske sider at Max Hermansens gruppe skal erstattes av Ronny Altes gruppe.

PEGIDA i Tyskland holder nøye oppsyn med hvilke grupper som bruker PEGIDA-navnet og hvem som skal betraktes som ekte. Alle PEGIDA-nettsider som ikke er autorisert av den tyske moderbevegelsen er lagt ut på en egen liste på PEGIDAS hjemmeside. Øverst på siden er en egen kategori under overskriften Diese Seiten wurden ausgetauscht (Disse sidene har blitt erstattet). Her vises det til at PEGIDA Norge, som drives av Max Hermansen er erstattet med PEGIDA Norway som altså er en Facebook-side drevet av Ronny Alte. Denne siden gjør da også behørig oppmerksomme på at det er de som er PEGIDA. Dette ble postet allerede sist mandag.

Det har lenge vært kiv og rivalisering mellom de to fløyene som begge har brukt navnet PEGIDA og det ser altså foreløpig ut som om Max Hermansen har trukket det korteste strået i kampen om tyskernes gunst.

Situasjonen er til forveksling lik den som oppstod i Norwegian Defence League våren 2011 da Ronny Alte skjøv ut Lena Andreassen etter demonstrasjonsfloppen ved Akershus festning med støtte fra English Defence League. Alte ble for øvrig selv senere kastet som leder i NDL.

Med stadig færre tilhengere som dukker opp på demonstrasjonene og med en moderorganisasjon som ikke anerkjenner dem er det et åpent spørsmål hvor lenge Hermansens PEGIDA kan holde det gående.

Her vises det til at PEGIDA Norge, som drives av Max Hermansen er erstattet med PEGIDA Norway som altså er en facebookside drevet av Ronny Alte.

Her vises det til at PEGIDA Norge, som drives av Max Hermansen er erstattet med PEGIDA Norway som altså er en facebookside drevet av Ronny Alte.