Alte dømt for ærekrenkelser

Ronny Alte, her fotografert på en PEGIDA-demonstrasjon.

Ronny Alte, her fotografert på en PEGIDA-demonstrasjon.

Ronny Alte er dømt til å betale Øivind Bergh 75 000 i oppreisning og 155 000 i saksomkostninger etter et blogginnlegg hvor Bergh ble beskyldt for å være pedofil.

Alte hadde publisert et blogginnlegg forfattet av en annen blogger, og mente han som utgiver av bloggen ikke var ansvarlig for andres ytringer. Innlegget var i følge Alte et svar på hva han oppfattet som hetsende omtale fra Bergs side i en debatt.

Innlegget hadde overskriften «Venstreradikal pedoprofessor med kjepphøy køllefaktor utagerer på nett!!!«. Og var opprinnelig forfattet av Rolf Erik Hanssen som er kjent for sine utfall mot human-etikere og skeptikere. Hansen ble i 2013 dømt til å fjerne det samme innlegget fra sin egen blogg da Sør-Trøndelag tingrett fant det ærekrenkende. I etterkant av denne kjennelen hevdet Hansen i et intervju med Alte på Altes blogg at Berghs advokat hadde «tatt en blowjob på dommeren».

Ronny Alte valgte å prosedere sin egen sak, men nådde ikke frem i tingretten, som gir Bergh medhold på alle punkter.

– Jeg er godt fornøyd med dommen, og ikke på noen måte overrasket over utfallet. Det var solide juristers vurderinger som lå bak, både Liv Torill Evenrud og Jon Wessel-Aas har vært helt klare på hvor saken sto juridisk. For meg handler dette om et prinsipp: å stå opp mot den typen nett-terrorisme som slike ubegrunnede og usanne anklager representerer. Både antivaksine-bevegelsen og en del høyreekstremister har drevet med slike beskyldninger som svar på politisk kritikk. Nå fikk vi en dom som klart markerer at dette er lovstridig. Jeg håper folk tenker seg om før de fremmer liknende beskyldninger i framtida, sier Bergh i en kommentar til Vepsen.

I en melding på Facebook sier Ronny Alte at:
«Nok engang viser Vepsen hvor ynkelige de er, tydelig at de har «fått tilgang» til dommen og omtaler dommen før den er forkynt til meg. Men en ting er helt sikkert, dommen vil dersom vepsen sin påstand om at jeg dømmes til å betale 75.000 til Bergh og det dobbelte i saksomkostninger er riktig bli anket!
Men igjen viser det hvordan nettverket som jakter på sine politiske motstandere benytter sine «kilder» for å kunne sverte andre… Men som sagt: Saken vil bli anket og denne gangen vil det føres en lang rekke vitner som bekrefter hvordan miljøet rundt disse behandler sine politiske motstandere

Vepsen understreker for ordens skyld at dommen er offentlig.

Les dommen her