Max nedtur for PEGIDA

 

Kun 18 personer deltok på PEGIDAs demonstrasjon.

Kun 18 personer deltok på PEGIDAs demonstrasjon.

Noen ukers pause har ikke konsolidert PEGIDA. Kun 18 deltok på kveldens demonstrasjon i Oslo. Nedturen fortsetter.

Det er en måned siden PEGIDA i Oslo kunne notere seg for en ny bunnrekord med bare 25 demonstranter. Etter en del klabb og babb med demonstrasjonstillatelser har det vært stille i gatene og enkelte ventet at PEGIDA ville bruke tiden til å konsolidere seg og mobilisere frem mot dagens demonstrasjon. Dette har ikke skjedd, og i dag samlet Max Hermansens demonstrasjon fattigslige 18 personer.

Også i dag ble PEGIDA møtt av to motdemonstrasjoner som heller ikke samlet de helt store massene. Faktisk utgjorde politiet en større styrke enn PEGIDA og begge motdemonstrasjonene til sammen.

Til tross for labert oppmøte valgte PEGIDA også i dag å marsjere over Fridtjof Nansens Plassz, selv om to av deltakerne ikke ble med på rusleturen, som dermed bare talte 16 personer.

Hermansen holdt en tale hvor han hyllet landbruksminister Sylvi Listhaugs syn på kvinnesak og reklamerte for en hemmelig facebookgruppe som ifølge Hermansen skal ha 35 medlemmer. PEGIDA har redusert ambisjonsnivået og vil i fremtiden begrense seg til en demonstrasjon i måneden.