Vend SOS ryggen

sosdemoSOS Rasisme hadde lørdag tenkt å arrangere demonstrasjon foran frisørsalongen til den muslimfiendtlige aktivisten Merete Hodne. Hodne valgte å stenge frisørsalongen da demonstrasjonen skulle finne sted, og SOS Rasisme avlyste.

Vi har oppnådd det vi ville, som var å skape oppmerksomhet rundt frisørsalongen og henne. Det var bra at hun stengte, for det viser at hun ikke liker denne oppmerksomheten, og at hun kanskje innser at hun ikke har så mange støttespillere, sier Nina Narvestad, leder i Nye SOS Rasisme Stavanger ifølge NRK.

Det hører til demokratiet at mennesker kan markere sin misnøye med det ene eller det andre, og Vepsen har flere ganger støttet demonstrasjoner. Her mener vi imidlertid at det er på tide å si stopp.

Hodne har, som alle andre, rett til å ha et arbeid, og rett til å ha et livsgrunnlag. Etter vårt syn hører det ingen steder hjemme å demonstrere foran folks arbeidsplass. Dette fremstår som ren og skjær mobbing.

SOS Rasisme, enten de kaller seg nye, gamle eller noe helt annet har i 20 år fremstått som lite annet enn et redskap for Tjen Folket, en ekstrem gruppering hvis menneskesyn skiller seg lite fra de nazister de foregir å bekjempe. SOS Rasisme er dømt for å ha svindlet til seg et tosifret antall millioner, og en rekke personer i den sentrale ledelsen er siktet for grove økonomiske forbrytelser.

SOS Rasisme tjener etter vårt syn helt andre interesser enn kampen mot rasisme, og alle gode krefter bør holde denne organisasjonen på lang avstand.

Å demonstrere foran noens arbeidsplass kan til syvende og sist ende med at vedkommende står uten arbeid. Vi har ingen tro på at det å miste jobben vil gjøre noen mindre ekstreme og hatske, tvert imot. Merete Hodne tilhører et ekstremt politisk miljø, hvor støtte til barnemorderen fra Utøya er ganske vanlig og hvor det drives trakassering av muslimer. Dette er miljøer vi skal bekjempe med politiske midler og som vi skal møte med motdemonstrasjoner når de marsjerer i gatene.

Man skal ikke trenge inn i andre menneskers personlige liv. Da stiller man seg på samme side som dem man hevder å bekjempe.

SOS Rasisme har nok en gang vist at de er en organisasjon antirasister bør isolere. I Oslo har de lenge måttet holde sine demonstrasjoner alene. Slik bør det bli i resten av landet også.