Håper på borgerkrig

Kjersti Margrethe Adelheid Gilje ønsker seg borgerkrig. Her er Gilje fotografert under en muslimfiendtlig demonstrasjon i Oslo i 2012.

Kjersti Margrethe Adelheid Gilje ønsker seg borgerkrig. Her er Gilje fotografert under en muslimfiendtlig demonstrasjon i Oslo i 2012.

«Jeg håper det blir borgerkrig nå tror det er det eneste som nytter Tenk at vi skall oppleve dette i vårt kjære land», skriver sentralstyremedlem i Demokratene, Kjersti Margrethe Adelheid Gilje i en lukket facebookgruppe.

Av Tor Bach

Den økte ankomsten av flyktninger og engasjementet for å hilse dem velkommen skaper illsinte reaksjoner i fremmedfiendtlige kretser.

I lukkede og åpne facebookgrupper kappes det nå om å male dommedagsscenarioer og om å påpeke at de som hjelper flyktningene neppe har et oppriktig engasjement.

En aktivist skriver:
«Kan ikke skjønne hvordan folk som åpner sine hjem for flyktningene kan kalle alle de som ikke slipper flyktninger inn for egoistiske. Det er faktisk de som åpner sine hjem som er egoistiske og selvopptatte! De slipper under en promille av de som trenger hjelp inn i varmen mens de stenger alle andre ute ene og alene så de skal kunne få en bedre selvfølelse…»

Andre er opptatt av at Europa nå overrennes av terrorister. En innsender på SIANs facebookgruppe skriver:
«Da har det begynt i Tyskland med IS-flagg. 4000 IS-terrorister er smuglet inn i Europa. Gleder meg til de og deres likesinnede kommer hit

Kommentaren kommer i forbindelse med et bilde som angivelig viser flyktninger i Tyskland som vifter med flagget til «Den Islamske Staten». Bildet er i virkeligheten tatt under opptøyer for tre år siden.

I et annet innlegg heter det:
«Pussig å tenke på, at den 4. februar 2006 ble den Norske ambassaden angrepet og brent ned i Damaskus, Syria, og at alle nordmenn og dansker skulle dø! Også dendanske ambassaden ble brent, dette i sammenheng med Muhammedkarikaturene i Jyllands-Posten publisert den 30. september 2005. Nå trenger de hjelp i form av asyl, og sikkerhet i Norge, nettopp under «flagget» som de brente! Snakk om å drite i egen bak-gård!!!»

En annen skriver: «Jeg kjinner det koker! Brenn det ned! Dom kæn ta med seg allah og resten ta pakke sitt å dra hemmat, å holde elendigheta si der!»

En tredje skriver at:
«Det er jo tydelig å se hva slags hensikter disse har. De er ingen reelle flyktninger. De er kommet for å okkupere land for land i hele Europa med god hjelp fra folkevalgte svikere. Det er få av befolkningen som liker dette. Hva hjelper det så lenge våre folkevalgte svikter sin egen befolkning.»

En fjerde innsender mener det kan være demoniske krefter i spill:
«Hvor BLIND skal Europeiske politikere fortsette å være, lider de ALLE av en NY og UKJENT sykdom, eller må vi begynne å tro på ånder og demoner, og da finne forklaringen der,-AT hele det politiske Europa er blitt DJEVELBESATT ? Advarsler og beviser har florert i det minste de siste 20 årene.. Min vest hatende hjelper sier forklaringen ligger i Demokratiet som har SVEKKET hele vesten, som bare er opptatt av å være tolerant og og forståelsesfulle…Hva vet jeg, som er et «barn» av dette tolerante demokratiet?»

Det er vel få som ser en borgerkrig som et realistisk scenario i et land hvor et overveldende flertall av befolkningen er villige til å ta imot flyktninger. Giljes ønske om en borgerkrig derimot, bærer bud om en farlig understrøm i enkelte miljøer. De fremmed- og muslimfiendtlige miljøene er desperate. De får ikke gjennomslag for sine tanker, flyktningene kommer og folk bifaller det. For mange er drømmen om en borgerkrig reell. Andre er villige til å ta ut sin frustrasjon gjennom voldshandlinger.

I disse dager åpnes nye asylmottak over det ganske land. Det er grunn til å tro at det ikke vil vare lenge før noen lar sinnet koke over og foretar seg noe mer enn å snakke.