– Økt risiko fra høyreekstreme

pst_emblem_90px (1)Politiets Sikkerhetstjeneste sier i en pressemelding at det er en økt trussel fra de høyreekstreme miljøene i Norge.

I følge PST skyldes dette ankomsten av mange flyktninger til Norge, og at de høyreekstreme blir provosert av dette.

PST roer også ned frykten for at terrorister skal komme til Norge forkledd som flyktninger:
– Asylsøkere knyttet til ekstrem islamisme framstår ikke som en sentral bekymring for PST på kort sikt. Trusselen fra ekstrem islamisme kommer først og fremst fra personer som er født eller oppvokst i Norge, og som har blitt radikalisert her. Det vurderes som lite sannsynlig at det norske asylinstituttet blir brukt av grupper som ISIL/Al-Qadia ved at det kommer asylsøkere med en forhåndsbestemt voldsintensjon til Norge, heter det i pressemeldingen.

Det er etter det Vepsen kjenner til blant annet de mange hatske og truende uttalelsene om flyktninger som har fremkommet i åpne og lukkede fora på internett som er bakgrunnen for at PST nå hever årvåkenheten overfor høyreekstreme miljøer.

Les hele pressemeldingen her