… Tjen Folket,

tfomgrafittisom raser over ungdommelig graffiti.

Det er ikke bare enkelt for Stalins siste, trofaste her i Norge. Ikke bare må flere sentrale kadre møte i retten, tiltalt for underslag, hvitvasking og en rekke andre tiltalepunkter. Nå melder også stalinistenes Kafé i Oslo om at de har hatt uvelkomne gjester.

På Grünerløkka driver Tjen Folket et sted de kaller Aktivisten cafe, som reklamerer med at de ikke bare er et serveringssted, men også canshop, altså at de selger spraybokser til graffiti. Mange med denne ulovlige hobbyen er derfor kunder hos Tjen Folket og kjøper malesaker der.

Man skulle derfor tro at Tjen Folket ville være over seg av begeistring når folk går rundt og maler på dører og vinduer, men sånn er det nok ikke.

«Denne gangen var det ikke fascister som «aksjonerte» mot antifascister, men tre personer som gjennom symbolikken og orda sprayet på vår fasade tilsynelatende identifiserer seg med anarkisme og antifascisme. Det vil for de fleste oppfattes absurd.», skriver Aktivisten Kafé i et opprørt innlegg på Facebook.

I en historiebok Vepsen har fått tak i fremgår det imidlertid at anarkister gjennomgående har hatt et anstrengt forhold til mennesker som hyller Stalin. Historiske fakta tilside, disse slaskene kunne i det minste ha hatt anstendighet nok til å kjøpe graffitiutstyret inne hos Aktivisten.