Jubler over asylbrann

Mens den påsatte brannen i det blivende asylmottaket i Lindås er uoppklart jubles det blant norske høyreekstremister.

bergensbrann2

«Ja, så begynner det i bergen, VELKOMEN LANDSMENN. REIS TIL HELVETE HJEM OG BREN I HELVETE!!! !!!», skriver en innsender bosatt i Bergen under en artikkel om brannen som er postet på en muslimfiendtlig gruppe.

En annen innsender i samme tråd håper at vinden får brannen til å spre seg. Vedkommende er identisk med en person som også har skrytt av hvordan hun har telefonterrorisert en familie.

I en annen gruppe skriver en stavangermann:
«Kan ikke si jeg beklager at det brenner der ….. Det gleder meg å se slik bygninger brenner . Vil heller ha en branntomt som nabo , enn et asylmottak som nabo.»

En annen mann skriver at «når terror skjer så roper muslimene «allahu akbar».nå bør vi vel rope noe slikt som «Jesus er stor» hehehe :P :P men vi tar jo selvsagt «avstand» fra dette samtidig da :P»

En tredje mener at «det er vel fortsatt lov å late som om du er Bergenser og rope «Heia Brann!»?»

På den åpne facebookveggen til SIAN finner man også en rekke grove uttalelser.
«We dont need no water let the motherfuckers burn! Burn mathafucka BURN” Skriver en innsender.

Slik fortsetter kommentarene I gruppe etter gruppe, med stadig mer hatske utfall mot flyktninger, mot norske politikere og mot hele det politiske systemet.

Brannn i Lindås var påsatt, sier lensmannen, men hvem gjerningsmennene var er ikke oppklart. At det finnes mennesker i Norge som støtter brannstiftelse som politisk virkemiddel er det imidlertid liten tvil om.