… Max Hermansen,

fakepegidamaxPegidas lommefører som nå politianmelder Facebook.

Dagbladet melder at Hermansen har blitt utestengt fra Facebook fordi han skal ha publisert muslimfiendtlig materiale som bryter med Facebooks standarder.

I følge Hermansen er det i strid med grunnlovens paragraf hundre at han ikke får publisere hva han vil på Facebook, da dette, stadig ifølge Hermansen, krenker hans ytringsfrihet.

Facebook er som kjent et privat selskap, og hvor brukerne forplikter seg til å følge deres regler. At Hermansen nå vil bruke politiet til å tvinge Facebook til lydighet er en sak som nesten, men bare nesten savner sidestykke. Vi vil nødig beskyldes for såkalt hitling, men føler oss allikevel nødt til å påpeke at sist noen brukte politimakt til å bestemme at noe skulle publiseres, var i den perioden av norsk historie som er kjent som okkupasjonstiden. Siden mai 1945 har det vært skikk i Norge at redaktører selv bestemmer hva de skal publisere, og at de ikke havner i fengsel hvis de nekter.