… Kim Mæland,

lasermannen av de ufattelig mange som står frem som leder for Soldiers of Odin.

I følge flere av talspersonene for denne og andre lignende borgerverngrupper er hensikten å trygge gatene. Her skal man altså forhindre voldtekter, narkotikasalg, vold og mye annet fælt, som ifølge forskjellige talspersoner, og i strid med politiets tall, skjer i i økende omfang i landets kriker og avkroker. Vi skal ikke her hefte oss ved at flere av de som skal sikre oss mot voldtekter, narkotikasalg, vold og mye annet fælt, faktisk selv er dømt for voldtekter, narkotikasalg, vold og mye annet fælt.

I forrige uke sto stavangermannen Kim Mæland frem i pressen som leder for Soldiers of Odin i Norge. Vi vil overhodet ikke påstå at Mæland er dømt for dømt for voldtekter, narkotikasalg, vold og mye annet fælt, som han altså vil beskytte oss mot.

På den annen side er vi en smule forbauset over at Mæland selv for fire år siden gikk rundt med en hettegenser hvor det sto «Support your local lasermannen».  For den uopplyste leser kan vi her smette inn at lasermannen, John Ausonius, var en svensk serieforbryter som i 1995 ble idømt livstidsfengsel for ett mord, ni mordforsøk samt åtte ran. Alle skuddene var rettet mot mennesker med mørk hudfarge.

Stavangers befolkning kan med andre ord føle seg helt trygge, altså med mindre det skulle dukke opp en lokal lasermann.