Facebookstrid i SIAN

Kun 17 personer deltok på SIANs stand foran Stortinget lørdag. Arrangementet foregikk uten motdemonstrasjoner eller andre konfrontasjoner.

Få folk og begivenhetsløst hos SIAN.

Få folk og begivenhetsløst hos SIAN.

Konfrontasjonene later imidlertid til å ha pågått innad i SIAN. Eilert sannes har slettet alle administratorer fra SIANs gruppe på nettet, slik at styret i SIAN er avskåret fra å redigere facebookgruppen. Sannes mener at andre i ledelsen til SIAN urettmessig har kastet ut medlemmer fra gruppen. Han mener seg i tillegg utsatt for voldstrusler fra styremedlemmer i SIAN:
«Jeg har opplevd masse trusler om vold fra enkelte personer i styret til SIAN, og dette gjorde meg så forbannet at jeg holder på denne gruppa til vi kan komme til enighet.
Jeg har ikke lenger noen tro på den protesten som SIAN står for fordi jeg ikke tror på at det går an å få de som sitter på stortinget i dag til å endre mening om politikken de fører, så derfor er jeg blitt aktiv politiker.
N.N og X.X (Vår anonymisering av to styremedlemmer i SIAN) tåler over hode ingen kritikk, og er begge to raskt ute med voldelige trusler

Styret i SIAN har opprettet en ny facebookgruppe med samme navn som den gamle. Her hevdes det at Sannes krever penger for å levere tilbake kontrollen med facebookgruppen.

Frontene er med andre ord harde, og det har nok påvirket oppslutningen på gateplan.

En del nye aktivister har kommet til, selv om det ikke ser ut til å øke antall fremmøtte. En god del islamfiendtlige eksiliranere deltok. Det samme gjorde aktivister vi tidligere har sett under andre paraplyer. Flere av deltakerne har tidligere vært aktive i Steng Grensen, en facebookgruppe som samlet 22 mennesker til demonstrasjon i november. Noen av disse sto bak støttedemonstrasjonen for Sylvi Listhaug tidlig i februar i år. Nå synes det som om disse initiativene, i likhet med PEGIDA, er suget opp av SIAN, selv om SIAN altså later til å miste like mange som de rekrutterer.