Arnljot Mosengs Fordekte forretninger

Fedrelandsungdommens Arnljot Moseng har flyttet til Vestlandet. Derfra driver han, i fordekte former, den norske avdelingen av et større datafirma.

Flere av leserne har kontaktet oss med tips om at Arnljot Moseng flere ganger er blitt observert på Vestlandet og at han sannsynligvis har flyttet dit. Sist ble Moseng observert på flybussen ut til Flesland den 16. Mai, lesende i siste nummer av Monitor. En tur innom Fedrelandspartiets Internettsider satte oss på sporet av Moseng og hva han holder på med for tiden.

Nedlagt webside
Istedenfor å komme til Fedrelandspartiet havnet Monitors medarbeider hos et datafirma ved navn Digiweb Norge. Det viste seg at det var dette firmaet som hadde levert Fedrelandspartiets Internettdomene. Partiets sider, som ble laget av Moseng, var imidlertid tatt ned og man kom rett til leverandøren.

Bjørgvin datadesign
Digiweb er et stort, internasjonalt datafirma, som leverer Internettdomener, lager webdesign og selger programvare. Deres norske representant er et enkeltmannsforetak som kaller seg Bjørgvin datadesign. Dette firmaet er registrert på Arnljot Moseng. I følge Brønnøysundregisteret har firmaet kontoradresse hos Mosengs far i Haugeveien i Bergen.

Utne i Hardanger
Moseng har usedvanlig lang vei fra kontoret til firmaets postadresse, den er nemlig i Utne i Hardanger, rundt 2,5 times reise fra Bergen. Langt må det også være å løpe hver gang telefonen ringer. De telefonnumrene som oppgis på Digiweb Norges hjemmesider befinner seg nemlig også i Utne. Opplysningen har imidlertid ingen abonnenter registrert på de telefonnumrene som oppgis som Digiwebs, de har heller ingen numre oppført på Digiweb Norge eller Bjørgvin datadesign. Moseng oppfatter det tydeligvis som viktig at den norske filialen av et stort datafirma benytter seg av hemmelig telefonnummer og at firmaets adresse ikke befinner seg i noen offentlige registre.

Bibelgrupper
De av leserne som har fulgt med en tid vet at dette ikke er det første fordekte prosjektet Moseng gir seg i kast med. Han var blant annet en av bakmennene i det såkalte "Aker kulturverksted". Dette var norske høyreekstremisters første forsøk på å skaffe seg et hus på Østlandet. I følge Moseng, som dengang opptrådte under navnet Hans Westmar, arrangerte man både bibelgrupper og leikarringer. Nazistene ble kastet ut etter at politiet stormet huset. Bakgrunnen for dette var at det ble skutt mot et lovlig demonstrasjonstog utenfor. Inne ble det funnet store mengder slag og skytevåpen samt nazistisk propaganda.

Holocaustfornekting
I 1996 dukket det opp en ny høyreekstrem gruppering i Norge. Grupperingen, som kalte seg Norges Nasjonalistiske bevegelse (NNB) utga et tidsskrift som het "patrioten". Her kunne man lese artikler hvor nazistenes massemyrderier i utryddelsesleirene ble avfeid som propaganda. Man kunne også lese skryteartikler om overfall på antirasistiske aktivister. NNB hadde også en Internettside hvor det samme materialet ble lagt ut. Her var det dessuten linker til beryktede nazigrupperinger og Holocaustfornektere rundt om i verden. Hjemmesiden lå forøvrig på Internettdomenet til den beryktede britiske terroristgruppen "International third position".
    Hverken "Patrioten" eller NNBs Internettsider opererte med noen offentlige talspersoner. Det hele var tydeligvis ment å skulle være svært så mystisk. Mobilfaxnummeret som ble oppgitt tilhørte imidlertid Arnljot Moseng, som hadde glemt å bestille hemmelig nummer.

Neppe populært
Nå har altså Moseng satset på en noe mer innbringende virksomhet. Hvorvidt Digiweb er klar over at deres norske representant bedriver andre og mer lysskye aktiviteter er heller tvilsomt. Vi tror heller ikke at det vil bli særlig populært om de skulle finne det ut.

 

 


Andre artikler       |     Tilbake til forsiden