… svovelpredikantene i Islamnet

Den islamistiske gruppen har lagt ut en lang rekke stillingsannonser på sine nettsider, hvor de søker etter advokat, grafisk designer, journalist, regnskapsfører og ansvarlig for markedsføring. Det oppstilles en rekke krav til kvalifikasjoner som søkerne må oppfylle.

Vi har allikevel en følelse av at tilstrømningen av faglærte journalister, advokater og regnskapsførere ikke vil bli så voldsom. Islamnet gir nemlig uttrykket du skal få din lønn i himmelen et nytt og konkret innhold. Under overskriften Lønn i stillingsbeskrivelsen heter det nemlig: «Hvis din intensjon er riktig vil du InshaAllah bli sterkere i din tro, mer praktiserende, og Allah vil gi deg det beste i denne verden og den kommende. Du vil InshaAllah selv merke hvordan livet ditt blir fylt med glede og ro, og hvordan Allah hjelper deg i dine vanskelige tider.»

Vi har en følelse at de færreste advokater går på jobb med dette som eneste motivasjon. Vi har latt oss fortelle at enkelte innen denne yrkesgruppen endog forlanger penger for å utføre sin bestilling.