… Fredsforsker Ola Tunander,

som den siste uken har blitt utskjelt av høy og lav for sine drøftelser av hvorvidt Andres Breivik begikk terror på vegne av Israel, eller mon det var Saudiarabia som stod bak. Tunander har til og med fått kjeft av sin egen sjef på fredsforskningsinstituttet for dårlig omgang med kilder.

Det er ikke lett å stå alene mot en slik storm av kritikk, og det kan faktisk knekke den sterkeste rygg. Godt er det derfor at Tunander nå slipper alenegangen og endelig får de støttespillere han har fortjent. Nå rykker nemlig konspiranoikernes flaggskip, Nyhetsspeilet ut med støtte til den omstormede forskeren. Vi ser for oss at et spennende og fruktbart samarbeid kan komme ut av denne saken. Hos Nyhetsspeilet burde Tunander kunne finne mye interessant kildemateriale til videre artikler. Blant annet ville nok flere forskningsstidsskrifter satt pris på om det fra Tunanders hånd kom artikler om hvordan livet leves på fjerne planeter.