Hatgrupper 2011

Rapporten gir et unikt innblikk i norske ekstremistmiljøer. Klikk på bildet for å laste ned rapporten.

Vepsen lanserer herved sin årsrapport, Hatgrupper 2011. Rapporten gir et unikt og samlet bilde av norske hatgrupper i året som gikk.

– Det er med stor stolthet vi lanserer denne rapporten, forteller styreleder i Vepsen, Henrik Lunde.
– Rapporten inneholder nyttige fakta, den gir et overblikk over hvilke grupper som er aktive, hvilke trender som er fremherskende, og ikke minst, grundige analyser og konkrete forslag til tiltak.

Lunde peker på at Vepsen i dag er den organisasjonen som  har best overblikk over norske ekstremistmiljøer, og at bidragsyterne har bakgrunn fra vidt forskjellige felt som journalistikk, sosiologi, historie og mange andre områder.

Grunnlaget for rapportens analyser er vepsens daglige virksomhet.
– Vi gjør et solid dokumentasjonsarbeid, både med og uten kamera ute i felten, slik at vi faktisk har føling med virkeligheten, og ikke bare forholder oss til ekstremistenes eget skryt på internett. I  tillegg har vi et fantastisk nettverk av kilder og partnere både nasjonalt og internasjonalt og ikke minst et knallbra arkiv, understreker han.

– Denne rapporten er et godt grunnlag for alle som vil sette seg inn i norske ekstremistmiljøer, enten de jobber i pressen, i organisasjonslivet, i politikken eller i fagbevegelsen. Vi velger å publisere rapporten elektronisk, slik at den blir gratis og allment tilgjengelig, sier Lunde som påpeker at hovedformålet er folkeopplysning.

 

Last ned skjermversjon av rapporten (Liten fil)

Last ned rapporten som printversjon (Stor fil)