Møt opp – vend dem ryggen!

Ekstremistene truer vårt samfunns fellesverdier. Møt opp og vende dem ryggen.

En gruppe ytterliggående personer som kaller seg muslimer har tatt initiativ til en demonstrasjon foran stortinget mot krigen i Afghanistan. Personene bak arrangementet er for feige til å stå frem med ekte navn på Facebook, og de gir uttrykk for menneskeforakt og et hat mot alle som ikke deler deres ekstreme synspunkter.

To modige unge muslimer, Waqas Sarwar og Yousef Assidiq har gått ut mot arrangørene og sier at de ikke snakker på vegne av norske muslimer. Vi stiller oss helt og fullt bak de to. Slik ekstremisme er fullstendig uakseptabel, og utfordrer noen av våre mest sentrale verdier – verdier som vi som folk, enten vi er muslimer, humanister, kristne, jøder eller buddhister har stått sammen om og opp for i tiden etter sommerens terror.

Å stå opp mot ekstreme grupper som ikke respekterer sentrale frihetsverdier er et samfunnsansvar, og er ikke noe vi skal dytte over på den vanlige muslim. Ekstremistene utfordrer vårt felles verdigods, derfor er det en felles oppgave å bekjempe dem.

Da Arne Myrdal i sin tid skulle tale i Oslo fikk han lov til å tale, men 20 000 osloborgere møtte frem og vendte ham ryggen. Den gang, som under rosedemonstrasjonene i sommer spilte det ingen rolle hvor man kom fra eller hvilken gud man tilbad. Slik må det også være når folk misbruker Islam til å spre hat.

Vi oppfordrer med dette alle: Partier, fagbevegelsen, organisasjonslivet, jøder, kristne, muslimer og humanister: La ikke disse hatprofetene dominere sentrum: Møt opp foran stortinget den 20. januar klokka 14 og vend hat og ekstremisme ryggen!

Les også: Ekstremister bak demonstrasjon