Ekstremist truet psykolog

truerbvEn kjent norsk ekstremist kom mandag med trusler mot en navngitt psykolog. Mannen er sentral i gjennomføringen den islamfiendtlige demonstrasjonen som skal finne sted foran Stortinget 29. mars.

Av John Færseth

Mannen, som også tidligere har talt ved islamfiendtlige arrangementer, skrev mandag 17. mars følgende om en navngitt psykolog:
Og noen burde også tenke på hva man skal gjøre med at sånne folk som henne (Psykolog NN) er psykopatisk og går rundt i det fri. Noe må jo gjøres med det for vi kan ikke ha folk som er til alvorlig skade for hele familier gående rundt slikPS: Denne kommentaren er en forvarsel. Om jeg hører noe mer pisspreik fra disse folkene nå vil jeg gjøre blodig alvor ut av dette emnet. Slapp av, og la andre gjøre det samme. Det er best for begge parter. Tro meg.

Utspillet kom på facebookveggen til tidligere NDL-leder Ronny Alte, som kommentar til en bloggpost fra Alte. I bloggposten hevder Alte at antirasister sender bekymringsmeldinger til barnevernet for å skremme islammotstandere til taushet.

Truslene illustrerer en tendens der islamhatere og konspirasjonsteoretikere finner hverandre i hat mot institusjoner som barnevern og domstoler, som i mange tilfeller henger sammen med teorier om at barnevernet brukes i en bevisst plan for å oppløse kjernefamilien for slik å lettere kunne indoktrinere barn og unge med ”sosialisme”. I noen tilfeller har dette også ført til allianser med vaksinemotstandere fra ytterkantene av alternativmiljøet. Mannen har tidligere kommet med uttalelser der han har beskyldt barnevernet for å undergrave privatlivets fred, samtidig som han har beskyldt barnehager og skoler for å drive sosialistisk indoktrinering.

I tillegg til å komme med trusler lenket han til en rekke bloggposter der psykologen henges ut sammen med andre barnevernsansatte som ”kjøpt og betalt”.

Etter det Vepsen kjenner til er politiet er orientert om saken.

Ekstremisten bak truslene har tidligere også vært innblandet i flere andre saker av straffbar karakter.