Påtaleunnlatelse til Kjønli

Kjetil Kjønli vil skambanke de ansvarlige i Vepsen.

Kjetil Kjønli ville skambanke de ansvarlige i Vepsen.

Kjetil Kjønli har fått en betinget påtaleunnlatelse etter trusler mot Vepsen.

Det var natt til 17. mars i år at Kjetil Kjønli, som blant annet har vært sentral i NDL, fremsatte flere trusler mot Vepsen. Bakgrunnen var Vepsens avsløring av at flere kjente personer i det muslimfiendtlige miljøet ville invitere den svenske naziartisten Saga til Norge.

I denne forbindelse skrev Kjønli blant annet at ”Jeg skal personlig banke livskiten ut av dere, sann mine ord!! Fra nå av vet jeg hva løgnhalser dere er, og jeg vil knekke nesene deres”, og  ”ta skjermdump, jeg kommer til å skambanke vepsen ansvarlig.

Da det ble klart at Vepsen ville anmelde saken hevdet Kjønli at noen hadde hacket ham og antydet at Vepsen kunne stå bak. Denne forklaringen har altså politiet i Drammen ikke festet lit til. De har derfor gitt Kjønli en betinget påtaleunnlatelse.

– Vi har gitt uttrykk overfor politiet for at vi er tilfreds med denne løsningen, sier Vepsens redaktør, Tor Bach.
– Vepsen har som linje å anmelde alle trusler, men når det nå ligger et ris bak speilet om at det kan tas ut påtale ved eventuelle fremtidige overtredelser, håper vi dette vil fungere preventivt, forklarer han.