Nedsnødd mot islam

Kun et hundretalls personer dukket opp til PEGIDAs demonstrasjon i Oslo i kveld.

Kun et hundretalls personer dukket opp til PEGIDAs demonstrasjon i Oslo i kveld.

PEGIDAs demonstrasjon i Oslo samlet rundt halvparten så mange som for en uke siden. Rundt hundre personer tuslet gjennom snøværet og rundt rådhuset.

Etter å ha varslet ukentlige demonstrasjoner mot islam har personene bak de forskjellige versjonene av PEGIDA all grunn til å være bekymret. Fra nesten 200 demonstranter forrige mandag var oppmøtet nå nede mot hundre.

Mange av de som deltok forrige gang har hoppet av. Katastrofal dekning i media og intern krangel sørget for det.

Max Hermansen, talsmann for PEGIDA Norge, som ikke må forveksles med PEGIDA Norway holdt en kort tale før den lille forsamlingen tuslet hele tre runder rundt Oslos rådhus i snøværet.

PEGIDA ble møtt med skjellsord, nidviser og snøballkasting.

PEGIDA ble møtt med skjellsord, nidviser og snøballkasting.

På den tredje runden oppstod en konfrontasjon mellom demonstranter fra blitzmiljøet og flokken fra PEGIDA. Det ble ropt skjellsord, sunget nidviser og kastet snøballer fra blitzernes side, men det kom ikke til fysiske sammenstøt, noe det store politioppbudet også bidro til å hindre.

Motdemonstrantene var i det hele tatt mer synlige og hørbare enn forrige gang og ropte slagord til PEGIDAs arrangement var over.

For arrangørene må det hele ha vært en skuffelse. Helt siden starten har de vært forfulgt av uheldige episoder og splittelse, og det man trolig håpet skulle bli en større demonstrasjon ble ingen større affære. Før dagens demonstrasjon sa PEGIDA-talsmann Max Hermansen til TV2 at de håpet på 400 deltakere, men ville være fornøyd med 250.

Etter det Vepsen forstår vil man allikevel gjøre et nytt forsøk på å leve opp til parolen om at «Vi er folket» om en uke.