TV2 bak provokasjon?

På vei fra rådhuset ned mot kaia. TV2s intervjuobjekt i ivrig passiar med Max Hermansen. Bak dem går en rekke ledende personer fra SIAN.

På vei fra rådhuset ned mot kaia. TV2s intervjuobjekt i ivrig passiar med Max Hermansen. Bak dem går en rekke ledende personer fra SIAN.

Den anonyme nettsiden Crusader Media hevder at mannen som skjelte ut TV2s Kadafi Zaman var en utsendt provokatør. Vepsens bilder tyder på noe annet.

Det var under demonstrasjonen i regi av PEGIDA i går kveld at en ung mann utbrøt til TV2-reporteren at «Jeg viser min avsky mot sånne muslim-jævler som deg. Sånn innvandrer-drit som deg». Utbruddet har vakt bred oppmerksomhet og mange i den muslimfiendtlige leiren satser åpenbart på å avfeie mannen som provokatør.

Crusader Media later til å være overbeviste og skriver følgende:
«
For oss i Crusader Media så virker det meget useriøst og uprofesjonelt av TV2 å arrangere en konflikt mellom egen reporter og det som angivelig skal være en deltager i demonstrasjonen mot islam. Vi mener også det vitner om manglende objektivitet å fremstille situasjonen på en måte der en persons handlinger skal være representativ for over 100 demonstranter.»

På SIANs facebookvegg tas denne teorien opp med glød og en lang rekke mennesker slutter seg til.
« Blitzerpøbel i samarbeid med tv2 og Khadafi, smakløst.», skriver NDL-veteran Kjetil Kjønli.
«
Trolig plantet for å sette et dårlig lys på denne demonstrasjonen? Ikke umulig at dette var arrangert, for slik oppfører ikke skikkelige nordmenn seg!», skriver FMI-aktivist Amund Garfors, tidligere leder for Demokratene i Nordland.

På vei opp på den andre siden av rådhuset går den unge mannen og Hermansen fortsatt side ved side fulgt av ledelsen i SIAN.

På vei opp på den andre siden av rådhuset går den unge mannen og Hermansen fortsatt side ved side fulgt av ledelsen i SIAN.

«Helt enig Amund. Her må man komme til bunns. Hvis dette er et spill så må det få følger for reporteren som journalist.», skriver Svein Otto Nilsen, Demokratenes tidligere bystyrerepresentant i Trondheim, nå kandidat for Pensjonistpartiet.

Mange andre i det høyreekstreme miljøet hevder også at den unge mannen var enten en infiltrerende antirasist eller at TV2 satte det hele i scene.

Vepsen kan imidlertid avsløre at den eventuelle provokatøren gikk side ved side med PEGIDA-talsmann Max Hermansen gjennom hele demonstrasjonen på vei ned fra rådhuset, ned mot Rådhusbrygga, bort til den andre enden av brygga og opp igjen langs Rådhuset. Rett bak de to gikk hele ledelsen I SIAN, som åpenbart ikke fant grunn til å gripe inn, selv om mange i demonstrasjonen var vitne til opptrinnet med TV2.

Skulle konspirasjonsteoretikerne ha rett er det i såfall ting som tyder på at ledelsen for demonstrasjonen er blitt tatt alvorlig ved nesen, med mindre, noe som er mer sannsynlig, at de hadde grunn til å stole på vedkommende.

 

Les også: 190 i hatmarsj i Oslo