Jubler over moskébranner

PEGIDA Norge, som ledes av Max Hermansen, postet artikkel med bilde av brennende moské med kommentaren «Good!…» Saken kommer fra et nazistisk nettsted.

Av Tor Bachmoskebrann1

Bildet av den brennennde moskeen er en illustrasjon fra en artikkel det linkes til på det nazistiske nettstedet whitevoice.com. Nettstedet sprer åpent rasistisk propaganda og bekjenner seg til et verdensbilde der hvite i økende grad utsettes for overgrep. Blant annet kjører nettstedet, som også produserer podcasts, en kampanje mot Martin Luther King.

Artikkelen, som ble postet 3. januar i år, starter slik:
The native Swedish people have been constantly under attack by the rampant crime due to the mass influx of muslim terrorists who have learned to make a living by siphoning the Swedish government’s hand outs and taking from White people.  Swedish Nationalists have had enough!  Over the Holidays three mosques have been burned to the ground in a show of unity and strength the Swedish people have forged within a sea of chaos.  The message is clear, Islam must be expelled from White countries!  No longer will they allow Islam to plague their nation!

Blant dem som kommenterer linken er en Roger Hallberg som skriver:
«126 moskéer i Norge! Frem med fyrstikkene!». «Somebody has started to do what need do!!!» skriver en annen. Andre er ikke fullt så begeistrede og påpeker at dette er politisk selvmord.

Vepsen vil understreke at bildet er postet av PEGIDA selv ved en av sidens administratorer, og ikke av en tilfeldig besøkende.

Linken er senere fjernet fra PEGIDAs facebookside uten forklaring.

moskebrann

Reaksjonene på postingen er blandede.