Muslimer slår ring rundt synagogen

fredensringEn gruppe norske muslimer slår ring rundt Oslos synagoge. – Om de vil bruke vold i islams navn må de gjennom oss muslimer først, sier initiativtaker.

Førstkommende lørdag etter shabat vil norske muslimer danne en ring rundt synagogen i Oslo. Arrangementet har fått tittelen Fredens ring.

«Islam er å beskytte våre brødre og søstre, uavhengig av hvilken religion de tilhører. Islam er å heve seg over hatet og aldri synke på samme nivå som haterne. Islam er å forsvare hverandre. Muslimer vil vise at vi tar sterk avstand fra all type jødehat, og at vi er der for å støtte dem. Vi skal derfor lage en menneskelig ring rundt synagogen lørdag 21 Februar.», heter det i budskapet fra arrangørene.

De som står bak har vært i kontakt med Det Mosaiske Trossamfund i Oslo som hilser initiativet velkommen. Arrangementet finner sted utenfor synagogebygningen i Bergstien lørdag 21. februar klokken 18.30

Les mer på arrangementets facebookside.