På tide å ta kvelden nå

26 personer var møtt opp da Max Hermansen startet sin maratontale i kulden.

26 personer var møtt opp da Max Hermansen startet sin maratontale i kulden.

Max Hermansen er lommefører for en stadig minkende og mer aldrende skare og PEGIDA halveres fra uke til uke.

Av Tor Bach

Det burde være på tide nå å rusle hjem, innse at man ikke er folket, at folket ikke menger seg med høyreekstremister og ikke vil bruke tiden sin på forvirret tale foran Oslos rådhus. 26 mennesker var møtt opp da Max Hermansen startet sin 45 minutter lange tale.

Hermansen selv var uanfektet av de få oppmøtte og raljerte løs om hvordan det i muslimenes hellige skrifter står at kvinnen skal være mannen underdanig. Det er helt riktig at bibelen er en av muslimenes hellige bøker og i første mosebok 3. kapittel og 16. vers kan man helt korrekt lese at «Til kvinnen sa han: Jeg vil gjøre din møie stor i ditt svangerskap; med smerte skal du føde dine barn, og til din mann skal din attrå stå, og han skal råde over dig

Hermansen glemmer altså helt at det er bibelen, og ikke koranen han siterer og vil gjerne stenge moskeene fordi de har kjønnsdelte gudstjenester. At dette også betyr at man må stenge landets to synagoger nevner han ikke, selv om han selv vet det, og selv om nazistene som heier på ham vet det og gleder seg over det.

I Hermansens verden er ikke alle de muslimske kvinnene med høyere utdanning en ressurs. De finnes ikke, har ingen stolthet, intet selvstendig liv. Det passer simpelthen ikke inn i denne mannens verdensbilde at pakistanske jenter er utdanningsvinnerne i Norge, fremtidens advokater og leger.

Hermansens skare har redusert seg selv med rundt 50% hver gang de har marsjert. På 4 uker har de sunket fra rundt 200 til 26. Det er en imponerende halveringstid, selv for en norsk hatgruppe! Hermansen vil ikke stille i debatt med meningsmotstandere, blokkerer alle som han er uenig med så de ikke skal se hva han skriver på Facebook, nekter å kommentere ting som meningsmotstandere sier i avisen. Han vil ikke, som han selv påstår, ha noen saklig debatt om islam. Han vil tale uforstyrret til sin krympende lille hird. Han er for feig til å ta den debatten han snakker om.

Mens Hermansen snakker fornøyd til tilhengerne om demonstrasjoner både her og der, forkynner konkurrentene i PEGIDA Norway at de bryter. Det er harde ord som faller fra Ronny Alte:
«Med fare for å bli veldig upopulære her nå mener jeg og resten av Pegida Norway at det er på tide at Oslo ikke lenger bør bruke navnet «Pegida Norge», i hvert fall ikke frem til de har ryddet opp internt. 
Denne FB gruppen lå klar lenge før Max hadde sin første marsj i Oslo og skulle legges ut etter marsjen. Gruppen skulle være en diskusjonsgruppe for alle pegida sider.
Det er derimot ikke lenger noe ønske å samarbeide med Pegida Norge så lenge det legges ut slike poster som i dag fra en admin.
Det kan rett og slett IKKE foreligge noe samarbeid, hvert fall ikke før det er ryddet kraftig opp der! Det gjelder hvem som er admin, hva de legger ut og ikke minst den hånlige tonen media blir besvart med! 
Skal vi noen gang få media med oss MÅ det besvares på saklig alle spørsmål, og de må svares ærlig. Det er noe galt når journalister rister på hodet og lurer på hva fikk de egentlg svar på nå..
For min del forsøker jeg å gi de det svaret de søker på en ærlig og rettferdig måte. Jeg besvarer ikke spørsmål med nye spørsmål som «prøver du å være morsom nå eller?» Om jeg ikke ønsker å besvare spørsmålet sier jeg enkelt og greit at det vil jeg ikke svare på.
Fyllepost?? Vel fyllepost kan funke som unnskyldning for skrive feil på skrive feil, ikke slike innlegg.
Så fra i dag vil jeg og flere anndre sentrale personer i Pegida Norway ikke lenger støtte Pegida Norge(Max sin gruppe)»

Kanskje er det derfor Max Hermansen i dag forkynte at han hadde meldt seg inn i SIAN. Der er man jo kjent for å ha en viss takhøyde for truende uttalelser på facebookveggen.

50 motdemonstranter møtte PEGIDAS lille flokk i Tønsberg.

50 motdemonstranter møtte PEGIDAS lille flokk i Tønsberg.

Det er lite som tyder på at Ronny Altes versjon av PEGIDA heller vil bli noen massebevegelse. I underkant av ti personer var møtt opp til en stusselig tilstelning i Tønsberg. De ble møtt av 50 motdemonstranter. I Kristiansand samlet Arne Tumyrs PEGIDA 30 tilhengere, mens motdemonstrantene var 500.

PEGIDA er bare nok et kapittel i beretningen om et ytre høyre som er sin egen verste fiende. Nå har de altså demonstrert, kranglet seg i mellom, tabbet seg ut med ekstreme utspill, splittet seg og hatt sine mer enn femten minutter i media. Med mindre de stiller i rosa kaninkostymer på hoppestylter vil nok nå medieinteressen avta, blitzlysene vil slukne.

Det ser rett og slett kleint ut når under 30 personer, hvis man trekker fra pressefolk, tasser et par runder rundt Fridtjof Nansens plass. Det er på tide å gå hjem nå, hjem til kakao og TV-kos, tenke på at man har kjære rundt omkring som blir flaue over den slags opptog. Ta en kakao til.