Trusseldømt bak PEGIDA Sarpsborg

bombedomtDen tidligere politikeren fra Demokratene ville lage PEGIDA-demonstrasjon i Fredrikstad. Mannen er selv dømt for flere bombetrusler.

Det var i oktober 2012 at den tidligere aktivisten i Demokratene, Tor-Arne Hæger Berg, ble idømt ti måneders betinget fengsel for å ha sendt e-poster med bombetrusler mot flyplassene Rygge og Torp, mot Color Line og mot daværende partileder i Demokratene, Vidar Kleppe.

Til Kleppe skrev Berg i følge retten at: «Jeg skal drepe deg din jævla rasistiske faen du trur du er jævla smart bare vent så ligger du på bånn av indre havn i kristiansand det skal jeg sørge for du å beate som er fylkesleder i østfold fikk meg ekskludert fra stryre og parti nå skal jeg ta hevn fy faen dere er nazister bare vent Org Nesten i Østfold bør holde lav profil kanskje jeg dreper han og jeg menner alvor av trusslenne dere har en uke på dere å nedlegge partiet».

Mannen truet også med å bombe Moss Jernbanestasjon: «Kl 14.30 vil en Bombe gå av mot Moss Togstasjon dette er ikke er spøk det er Alvor Stopp Oss vis dere kan Norsk Folkefront».

Torsdag 22. oktober 2009 ble følgende melding sendt til Sandefjord lufthavn: «Terminalen på Sandefjord lufthavn vil gå i lufta kl 20.00 i kveld dette er alvor jeg kan alt om terminalen håper dere har et bra sikkerhetsopplegg gleder med til å se eksplosjonen får håpe det ikke er så mange passasjerer denne dagen for da blir det grilla kjøtt på Torp»

Truslene ble fremsatt i 2009, og dommen ble gjort betinget på grunn av at det hadde gått lang tid før rettssaken kom opp.

I 2014 ble Berg pågrepet på nytt og fengslet, denne gangen for bombetrusler mot jernbanestasjonen i Sandefjord. I denne forbindelse lovet han i et intervju i Nettavisen å aldri ringe inn bombetrusler mer.

Forrige uke annonserte Berg, som da hadde stiftet PEGIDA i Sarpsborg at han ville arrangere en marsj i Fredrikstad. Da Vepsen sjekket gruppens facebookside var det 16 stykker som hadde trykket liker på den. Lokale aktivister varslet motdemonstrasjon, men søndag kveld var PEGIDA Sarpsborg forsvunnet fra Facebook.