200 mot PEGIDAS 10

stjordal

FOTO: Rory Matthews, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros

Pegidas forsøk på demonstrasjon i Stjørdal ble resolutt møtt av 200 antirasistiske motdemonstranter.

Allerede lenge før demonstrasjonen i Stjørdal hadde PEGIDA gjort seg upopulære blant trønderne. I midten av februar rykket Rosenborg Ballklubb ut mot dem etter at PEGIDA hadde brukt et bilde fra klubbens 17. maifeiring på sin facebookside.

Det er et kraftig misbruk av Rosenborg. Vi ønsker overhodet ikke å bli assosiert med Pegida og ser på dette som et grovt overtramp, sa Trond Alstad, organisasjonssjef i Rosenborg Ballklub til Adresseavisa.

I forkant av kveldens demonstrasjon i Stjørdal erklærte initiativtaker Sina Staes Janevska i Adresseavisa at
Det er så typisk. Tydeligvis er det bare en gruppe som får lov til å ytre seg, og det mener jeg er både feigt og unødvendig. Vi har ytringsfrihet i landet, og vi mener det må være lov å si fra at vi mener noe er urett uten at motstandere blander seg, før hun beskyttet av politiet fikk lov til å demonstrere.

Stjørdal mot PEGIDA ble opprettet kort tid etter at det ble kjent at PEGIDA skulle demonstrere og samlet støtte fra blant annet AUF, Rødt, SV og MDG og Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom.

En liten gruppe fra SOS Rasisme, organisasjonen som er styrt av den ytterliggående kommunistgruppen Tjen Folket, var også til stede og forsøkte å overdøve PEGIDA med trommer.

Les også: En varslet katastrofe