Anmelder Vepsen

Tor Bach er ny redaktør i Vepsen.

Jeg klarer ikke helt å ta det alvorlig når folk løper til politiet med pressedekning de ikke liker, sier Tor Bach

Solveig Staal har politianmeldt Vepsen etter at vi i en artikkel avslørte at hun spredde holocaustfornektelse på Facebook.

Staal var en av initiativtakerne til solidaritetsringen utenfor en av Oslos moskeer sist lørdag, og Vepsen avslørte på søndag at Staal gjentatte ganger har postet jødefiendtlig og holocaustfornektende materiale på sin facebookprofil.

Det var NRK som varslet Vepsen om anmeldelsen. Staal frykter i følge NRK for fremtiden. Hun mener at Vepsen er ute etter å svekke omdømmet hennes.

– Dette er en anmeldelse vi tar med stor ro, sier Tor Bach, redaktør i Vepsen. Han påpeker at alle fakta er ubestridt og at Staal ble kontaktet av Vepsen og fikk uttale seg før artikkelen om henne ble publisert.

– Staal har heller ikke kontaktet Vepsen i ettertid, og det første vi hørte om dette var at NRK ringte oss. Jeg klarer ikke helt å ta det alvorlig når folk løper til politiet med pressedekning de ikke liker, sier Bach.