Avlyser på 17. mai

Jan Holthe, her fotografert på en demonstrasjon i regi av SIAN i 2012.

Jan Holthe, her fotografert på en demonstrasjon i regi av SIAN i 2012.

Etter Vepsens avsløring om at høyreekstremisten Jan Holthe står bak 17. maiarrangementet på Bjønnåsen i Rælingen, avlyses nå arrangementet.

Dette melder Romerikes Blad. Rælingen kommune har trukket sin støtte til arrangementet etter at de ble klar over Holthes høyreekstreme tilknytning. Hothe selv sier han avlyser fordi det er varslet aksjoner mot arrangementet.

Vepsen har dokumentert at Holthe har deltatt på flere høyreekstreme arrangementer de siste årene og at han har publisert svært ekstreme utsagn på Facebook.

Revet med
– Jeg skjønner at folk reagerer. Jeg kom ut av de nynazistiske miljøene på 90-tallet, og tar avstand fra slike holdninger. For meg er det forskjell på hva man mener privat og hva man publiserer på Facebook. De siste publiseringene ble gjort etter at jeg deltok i en demonstrasjon etter angrepene på det franske magasinet Charlie Hebdo. Her kom jeg i kontakt med mennesker i det nynazistiske miljøet. Det var lett å bli revet med, sier Holthe til rb.no.