– Hermansen suspendert fra Demokratene

Max Hermansen, lanserte seg selv som leder. Nå skal han ifølge en annen lederkandidat være suspendert.

Max Hermansen lanserte seg selv som leder. Nå skal han ifølge en annen lederkandidat være suspendert.

Det går hardt for seg i Demokratene, hvor lederkandidaten Max Hermansen nå skal være suspendert.

Etter forrige fredags artikkel om lederstrid i Demokratene har Vepsen fått en e-post fra Demokratenes informasjonsleder og lederkandidat Kristian Kahrs. I e-posten hevder Kahrs at Max Hermansen er suspendert fra partiet og blitt varslet om forestående eksklusjon.

– Han har selvfølgelig ikke støtte til sitt kandidatur fra noen. Eilert har ingen støtte i Oslo som er hans fylkeslag, og Oslo har enstemmig innstilt Kim Steinar Kjærner-Strømberg som sin kandidat, og Sør-Trøndelag fylkeslag har innstilt på undertegnede, skriver Kahrs.

Kjærner-Strømberg ble for øvrig valgt som ny leder for Demokratenes lokallag i Oslo tidligere i år. Økonomen, som tidligere skal ha bodd i USA var heller ikke å finne blant de ni som Demokratene i Oslo klarte å stille på sin liste ved kommunevalget i fjor, hvor Eilert Sannes den gang hadde annenplassen.

Kahrs er nominert som lederkandidat av Demokratene i Sør-Trøndelag, som har foreslått Kjærner-Strømberg som politisk nestleder. Frank Salvesen, som i dag er lokalpolitiker og sitter i havnestyret i Kristiansand, er foreslått som organisatorisk nestleder.

Det er tydelig at Kahrs og hans støttespillere innser at mikropartiet har problemer. I en kommentar til ledernominasjonen skriver Kahrs på Demokratenes nettside:
«Tidligere har Demokratene vært et parti med mange løse kanoner, men etter at sentralstyret gikk inn for at vi skal ha retningslinjer for hvordan vi skal uttale oss og snakke om andre mennesker, har vi blitt mye mer interessante for viktige opinionsledere i Norge. Det er ikke alle som vi stå frem offentlig i dag, men jeg har hatt mange samtaler med smarte ledere som støtter vårt prosjekt fullt ut.»

Demokratene har landsmøte i Kristiansand 15. – 16. april. Innen da kan mye fortsatt skje, og hvem som til slutt leder partiet, og hvor lenge, er fortsatt uvisst.