Tar avstand fra Atzmon

palflagI en uttalelse tar Palestinakomiteen avstand fra arrangementet med Gilad Atzmon som skal være på Litteraturhuset senere i år.

I uttalelsen heter det blant annet at, «For Palestinakomiteen er det primært i denne sammenheng viktig å markere avstand til en mann som vi oppfatter har et uklart forhold til antisemittisme.Atzmon omtaler seg selv som antisionist, men i forlengelsen av dette kommer han med uttalelser som unektelig tenderer mot antisemittisme. Så lenge Atzmon ikke evner å tegne opp et klart og tydelig skille mellom disse, er det ikke i Palestinakomiteens interesse å legitimere holdninger og ytringer som eksempelvis:
«It is always Jewish bad behaviour that brings disaster on the Jews».

Palestinakomiteen viser videre til Atzmons antydninger om at Israel skulle ha noe med massakren på Utøya å gjøre og Atzmons beskrivelser av falskneriet Sions vises protokoller som «profetisk»

Palestinakomiteen i Norge slutter seg dermed til en lang rekke fremtredende palestinaaktivister som tar avstand fra Atzmon.

Vepsen har tidligere på lederplass oppfordret til boikott av arrangementet med Atzmon. Initiativtaker til arrangementet er Venner av Jerusalem og den kontroversielle legen Trond Ali Linstad.

Les hele uttalelsen til Palestinakomiteen her