Om valgekstra  Monitor | Kontakt
Forsiden | Demokratenes kandidater  | Demokratenes venner | Hva kan JEG gjøre?


Velkommen til Monitors valgekstra

Denne siden er laget som en ressursside til deg som vil ha en valgkamp uten rasisme. I årets valgkamp har de tradisjonelle innvandrerfiendtlige partiene forsvunnet. I stedet har vi fått Vidar Kleppes parti, Demokratene, som samlingsplass for landets høyreekstremister. Partiet står for en politikk som er ekskluderende, diskriminerende og som er i direkte motsetning til visjonen om et flerkulturelt samfunn, med et åpent og inkluderende demokrati.

Demokratene utradert
Stortingsvalget 2005 ble en sorgens dag for Demokratene og Vidar Kleppe. Partiet er nærmest utradert av velgerne og har mistet all oppslutning de tidligere har hatt. Det ser ut til å gå samme vei med Demokratene som det har gått med alle tidligere forsøk på å danne høyreekstreme partier i Norge: Oppslutningen ender på rundt en promille.
Les hele saken

Anmeldelser etter valgbråk
Torsdagens tumulter rundt Demokratenes valgbod i Bergen har ført til politianmeldelser. En sentral person i Demokratene skal være anmeldt for å ha sperket en demonstrant, mens Demokratene på sin side har anmeldt demonstrantene for skadeverk på et flagg og noe valgmateriell.
Les hele saken

Kommentar: Farlige tider
I noen år nå har man kunnet si hva man vil om andre menensker. Politiet har henlagt anmeldelser mot mennesker som tar til orde for å renske ut jødene. Ingen er blitt tiltalt for rasehets i Norge de siste årene, uansett hvor grove ting som er blitt sagt. Nå er det slutt!
Skriver Lise Apfelblum om FNs knusende dom over Høyesterett

Voldsnazist på demokratmøte
Den kjente nazisten Aleksander Kristoffersen deltok på Demokratenes torgmøte mandag ettermiddag. Monitor kunne observere Kristoffersen i samtale med bla. Demokratenes ungdomsleder, Ingmar Tveitt, og partikkasserer Christen Krogvig. Kristoffersen dukket opp på Demokratenes torgmøte og slo av en passiar med flere av de tilstedeværende, før han forlot stedet og gikk til et treningslokale i nærheten.
Les hele saken

Ingmar Tveitt (t.v.)og
Aleksander Kristoffersen

Egg og talekor mot Kleppe

En rasende Ingmar Tveitt
kalte motdemonstrantene nazister.

Demokratenes tillyste valgmøte mandag ettermiddag endte i kaos, talekor, eggkasting og motdemonstranter. I underkantt av hundre var møtt opp for å by Vidar Kleppe og hans flokk motstand.
Det var litt over klokken 16 at Vidar Kleppe begynte å tale på Egertorget i Oslo. Like etter kom demonstranter fra flere miljøer i Oslo, de fleste skoleelever, og stilte seg opp med ryggen til Kleppe mens de ropte slagord.
Les hele saken


Bløffer om meningsmåling
Demokratene hevder på sine nettsider at en meningsmåling i Aftenposten gir dem fire prosent oppslutning. En nærmere undersøkelse viser at partiet bløffer.
Les hele saken

Stortinget landssvikere?
Demokratenes bebudede torgmøte På Egertorget i Oslo 22. august presenteres nå på internett som et opplegg for å gjøre Egertorget til ”landssvikerfri sone”. Med klar adresse til Stortinget gjør Demokratenes lokallag i Hurum det klart at ”landssvikerne litt lenger ned i bakken skal få sitt pass påskrevet”.
Les hele saken

Fredelig på valgstand
Demokratenes valgstand i Oslo sist lørdag forløp fredelig, nesten ubemerket. To herrer i verandastoler vakte lite oppsikt, entusiasme eller anstøt.
Les hele saken

Glatter over skandaleutspill

Les Rasmussens innlegg, klikk på bildet.
Demokratene forsøker å glatte over skandalen om strekkoding på etnisk grunnlag etter at man fra flere hold reagerte skarpt på stortingskandidat Kenneth Rasmussens forslag som ble omtalt her i går. Belastningen med å bli beskyldt for politistatmetoder og rasisme av krigshelter og fremtredende jøder ble åpenbart for stor for partiet.
Les hele saken

Vil strekkode minoriteter
Demokratenes stortingskandidat i Hordaland, Kenneth Rasmussen, foreslår å bruke strekkoder til å registrere innvandreres og deres etterkommeres etniske tilhørighet.
Rasmussen vil at dette skal brukes til å ha kontroll på deres bevegelser i Norge og om de forlater landet.
Les hele saken

Forslaget sammenlignes med
J-stemplingen av jødenes
ID-kort under krigen.

Ulovlig bruk av valglogo
Demokratene i Hurum slår til igjen, denne gang med sin egen vri på valgkort. I følge kortene, som de vurderer å sende til husstander i Hurum, står Norge overfor farer som ikke kan stanses eller forsinkes av kanonene på Oscarsborg. Kommunaldepartementet mener at bruken av den offisielle valglogoen er ulovlig.
Les hele saken

Drives fra skanse til skanse
Demokratene drives stadig fra skanse til skanse og tvinges til å endre innholdet på sine nettsider, trolig i håp om å fremstå som mer stuerene.
Les hele saken

Fjernet link til jødehat
Etter at Monitor avslørte at Demokratene fra forsiden på sine nettsider linket til en antisemittisk gruppering, har partiet nå fjernet linken fra både sine sentrale og lokale nettsider. Noen beklagelse har partiet imidlertid ikke kommet med.
Les hele saken

Linker til antisemitter
Fra forsiden til Demokratenes nettsider kan man klikke seg direkte til en organisasjon som hevder at norsk fagbevegelse og Arbeiderpartiet har fått retningslinjene for sitt politiske arbeid fastlagt av Zions Vises Protokoller. Nettsiden omtaler det velkjente falskneriet som ” en lærebok i hvordan man skal gå frem for å erobre all makt i verden, økonomisk så vel som militært.”
Les hele saken

Denne typen litteratur finnes hos Demokratenes venner.

- Et klart overtramp

- Et overtramp, sier Nadeem Butt
Medarbeiderne i ungdomsprosjektet Agenda X på Antirasistisk Senter reagerer med sjokk og vantro på det de oppfatter som Demokratenes forsøk på å utnytte en tragisk voldssak.
- Demokratene avslører seg selv, sier Antirasistisk Senters leder, Nadeem Butt.
Les hele saken

Fjernet uttalelse

Demokratene har fjernet en kontroversiell kommentar fra Vidar Kleppe fra sine nettsider og erstattet den med en de trolig oppfatter som mindre problematisk.
Les hele saken


Våpentrening mot muslimer

Demokratenes lokallag i Hurum har arrangert paintballkrig hvor det ene laget var utkledd som ”muslimske fanatiske terrorister” iført gamle sekker. I følge Aftenposten beskriver lokallagets leder, John Arntsen, seansen som nyttig trening i selvforsvar.
Les hele saken


Slik beskrev Demokratene våpentreningen. Klikk her for større faksimile.

Vil forby islam
Flere organisasjoner og trossamfunn reagerer med sjokk og avsky over Amund Garfors, Demokratenes fylkesleder i Nordland, og de uttalelsene han kommer med etter forrige ukes bomberedsler i London. Garfors tar blant annet til orde for å forby islam.
Les hele saken

Muslimfri sone på internett
Demokratenes lokallag i Hurum har erklært sine nettsider som ”muslimfri sone”. Bakgrunnen for det oppsiktsvekkende vedtaket er at nettsiden har hatt lesere som har vært koplet opp fra en server i Pakistan.
Les hele saken

– Vend Demokratene ryggen

Det kan bli mange rygger å se for Vidar Kleppe i høst
Under parolen Demokrati for alle – Vend Demokratene ryggen, oppfordrer Antirasistisk Senter i en pressemelding landets skoleelever til å vende Vidar Kleppe og hans parti, Demokratene, ryggen. Senteret er fornøyd med at de politiske ungdomsorganisasjonene nå danner felles front mot Kleppe og hans flokk.
Les hele saken

Ekstremister flokker seg rundt Kleppe

Den tidligere lederen av Folkebevegelsen Mot Innvandring, Bjørn Voldnes, stiller som annenkandidat på Demokratenes liste i Møre og Romsdal. Voldnes som tidligere har stilt til valg for Fedrelandspartiet føyer seg inn i en lang rekke høyreekstremister som har funnet ly under Vidar Kleppes vinger.
Les hele saken

Kleppe til ekstremistmøte
I følge hjemmesiden til Vidar Kleppes parti, Demokratene, skal Vidar Kleppe delta som taler på etfolkemøte i regi av den ytterliggående Folkeaksjonen mot EU-medlemsskap. Organisasjonen samler flere kjente høyreekstremister.
Les hele saken  |   Nettleder: Heia Leknes!

 


Hva sier Demokratenes talsmenn?
Monitor har, med hjelp fra venner over hele landet, samlet sitater fra Demokratenes talsmenn og kandidater. Sitatene er samlet i "Demokratenes lille brune" som kan lastes ned her. Sitatsamlingen kommer også som utskriftsvennlig PDF-fil til bruk i skoledebatter og lignende.
Les hele saken

Kommentar:
Juks, løgn og statistikk
For taperene har det alltid vært fristende å fremstå i lånte, gjerne vinnerens, klær. Det er trolig dette spillet Demokratene nå prøver seg på.
Skriver Sven Johansen

Kommentar:
Der de brenner bøker, vil de også til slutt, brenne mennesker.
Å ha synspunkter på nynorsk er så sin sak. Å brenne bøker i en demokratisk valgkamp er noe helt annet. Bokbål er et virkemiddel som i sin symbolvirkning er så dramatisk og gir så uhyggelige assosiasjoner at man skal være rimelig bortreist for i det hele tatt å vurdere noe slikt.
Skriver Lise Apfelblum

Kommentar:
Historiens lærdommer
Vi burde ha lært at å ville forby noen å dyrke sin gudstro, eller å sortere mennesker ut i fra deres etniske opprinnelse til syvende og sist fører til sivilisatoriske sammenbrudd. Dessverre er det ikke slik. Hos Vidar Kleppe og hans folk er bare det mest ekstreme godt nok, og demokratiske prinsipper er noe man tar svært lett på.
Skriver Lise Apfelblum

Kommentar:
Gi dem en mappe

Politiske partier i kamp mot fedrelandets fiender? Neida, dette er ikke en gammel sak om Quislings hird fra trettitallet. Ei heller dreier det seg om utagerende venstreradikalere på 70-tallet. Det er slik man lader opp til valgkampen i Vidar Kleppe og kumpaners versjon av et parlamentarisk demokrati.
Skriver Tor Bach

Kommentar:
På tide å hoppe av
For mange som så Demokratene som et håp etter å ha opplevd Carl I. Hagens praktisering av indre demokrati, må livet i partiet fortone seg som en nedtur. Demokratene fremstår i dag som en bevegelse med en sak på dagsorden, nemlig innvandringsmotstand. Toneangivende kadre kommer med utfall som bare kan karakteriseres som skremmende.
Skriver Lise Apfelblum


 

Magasinet Monitor,
Adr: PB 4741 Sofienberg, 0506 Oslo,
Ansvarlig redaktør: Espen Grønlie
Tlf: 48 02 72 22